Bárki csatlakozhat a táncos flashmobhoz a Tánc Világnapján

A Pas de Bridge eseményén kortól, nemtől és táncos előképzettségtől függetlenül bárki részt vehet, aki megtanulja a videómegosztó oldalon bemutatott koreográfiát.

A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház ebben az évben is látványos flashmobbal ünnepeli április 29-én a Tánc Világnapját.  A Pas de Bridge nevű projekt célja, hogy a táncos kedvűek egy tízperces, színes, táncos forgatag keretében hívják fel a figyelmet a kortárstáncra. Idén a Pas De Bridge a Margit hídról a Müpa előtti térre költözik, így teremtve egy szimbolikus hidat a kortárs művészet, a kortárs tánc és a mozogni vágyók között. 

img_2907.JPGA tavalyi flashmob a Margit hídon (fotó: Kaszner Nikolett)

A kortárstánc nem csak egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart, és a közérzetre is jó hatást gyakorol. A táncakció keretében pedig a tánc megértéséhez és a szabadon történő hozzáféréséhez kínálunk egy hidat.

A villámcsődület ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a Góbi Rita Társulat producere. A két hetes képzés végén az oktatók tizenöt projektötletből, egy pitch-verseny során négy projektet választottak ki, amelyek megvalósulását a Goethe Intézet is támogatja. 

Az idei koreográfia: 

Először 2015-ben rendezte meg Magyarországon a társulat a Pas de Bridge flashmobot több, mint hatvan résztvevővel. 2016-ban a Nemzeti Táncszínház is csatlakozott a kezdeményezéshez, azóta már több mint száz résztvevő csatlakozott a táncakcióhoz.

Regisztrálni itt lehet. 

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

süti beállítások módosítása