Szövegséták Esterházy Péterrel a Radnóti Színházban

Esterházy Péter kötetben most megjelenő publicisztikai írásaiból szemezgetnek a Radnóti Színház színművészei április 15-én.

Esterházy írásai Az olvasó országa címmel közel nyolcszáz oldalas, gigantikus kötetben jelentek meg a Magvető Kiadó gondozásában. A könyv szemelvényeiből Galgóczy Judit válogatott szövegeket, és rendezett egy irodalmi estet Szövegséták Esterházyval címmel. 

porogiadam-horz.jpg            Porogi Ádám, Sodró Eliza (fotók: Dömölky Dániel)

Esterházy Péter cikkeiből tizenöt év után jelenik meg újabb kötet. A 2003 és 2016 között keletkezett írások a közelmúlt és a jelen Magyarországáról szólnak, akár a szigorú figyelem soha nem leegyszerűsítő élével, akár az öröm összetéveszthetetlenül finom sokrétűségével; szellemmel és eleganciával. Publicisztikák, esszék, jegyzetek, beszédek: Esterházy jellegzetes műfajai hétköznapjainkról és ünnepeinkről adnak hírt – és arról, hogy e kettő mindig és mindenekelőtt: munka.

Aki részt vesz a szellemi túrán, felvázolódik egy korrajz, a rövid szövegeken, töredékeken keresztül szépen apró sétákat teszünk az E.P. világegyetemben. Ahol minden újra és újra érvényét veszíti és nyeri, a szellem körforgása az örökkévalóságban. A szövegsétán Bálint András, Gazsó György, Porogi Ádám, Sodró Eliza és Dés András kíséri a nézőket. 

gazsogyorgy-horz.jpg             Gazsó György, Bálint András

A Szövegséták Esterházyval című előadás, amely egyben a könyv bemutatója is, április 15-én, vasárnap este 7 órakor lesz a Radnóti Színházban.

 

(Forrás: Radnóti Színház)

süti beállítások módosítása