Csukás István gratulált Gombóc Artúrnak

Századik alkalommal állt színpadra Gombóc Artúr a Játékszínben. Az ünneplésre Csukás István, a születésnapos szerző és Süsü, a sárkány is ellátogatott.

A Teréz körúti színház két gyermekeknek szóló darabot tart műsoron. Mindkettőt a hazai gyerekirodalom egyik legfajsúlyosabb szerzője, Csukás István írta, aki április 2-án lett 82 éves. Süsü pedig éppen 40, így Gombóc Artúr, a nagy utazó századik jubileumán mindhármuk, sőt a produkció valamennyi szereplőjének tiszteletére tortás ünnepléssel zárult az előadás. 

gombocartur_vidapeter_csukasistvan_susu_baranygergely.jpg     Vida Péter (Gombóc Artúr), Csukás István és Süsü (Bárány Péter) az eseményen (fotók: Ambrus Marcsi)

A kerek évfordulós Gombóc Artúr, a nagy utazó rendezője Zsurzs Kati. „Pályám során sok gyerekelőadásban játszottam, volt, amelyiket én írtam, szerepeltem benne és rendeztem is. Ebből kifolyólag a nagy előadásszám nem szokatlan számomra. Az újdonságot inkább a nagyszínpad jelentette, eddig kisebb, intimebb terekben volt közvetlen kapcsolatom a műfajjal. Az egyik fő szempontom az volt, hogy a szülő is szórakozzon épp oly jól, mint a csemetéje. Köszönöm minden szereplőnek, hogy velem együtt komolyan veszik ezt a produkciót, és így vigyáznak rá” – mondta el az alkotó.

A Játékszín legszínpompásabb darabjának jelmez- és díszlettervezője Kovács Yvette Alida. Munkáját a Pom Pom meséi című rajzfilm grafikusa, Sajdik Ferenc rajzai ihlették, a végeredmény pedig egy szemet gyönyörködtető, ötletes látványvilág. 

az_eloadas_szereploi_csukasistvan_zsurzskati_banktamas.jpg

A 100. előadás rendhagyó fináléjában Süsü is színpadra lépett, így Csukás István két meséjének figurái először találkozhattak egymással személyesen. A szerző személyesen köszönte meg a délelőttöt a telt házas gyerekközönségnek. „Az életben a legnagyobb öröm adni és kapni. A Játékszín most tele van örömmel, mert adtunk nektek, és cserébe kaptuk ezt a rengeteg mosolyt és tapsot. Ennél nincs nagyobb érték” – emelte ki Csukás István.

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása