Pécsett „megindokolták” az Igenis, miniszterelnök úr! lemondását: „Csak!”

Alföldi Róbert véleménye szerint, amíg nincs egy olyan társadalmi közeg, amely kikényszerítene valódi magyarázatotokat, addig ezt meg lehet csinálni.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Zsolnay Színház vezetése alá tartozó pécsi Kodály Központ minden értesítés nélkül leállította a jegyértékesítést az Átrium előadására. Az Átriumot levélben értesítették erről, amelyet csak azután kaptak meg, hogy észlelték a jegyárusítás megszűntét. A levélben semmiféle indoklás nem szerepelt. E-mailben megkerestük Vincze Balázst, a Zsolnay Színház vezetőjét, aki azóta sem válaszolt kérdéseinkre. Az Átrium tegnap kapott még egy hivatalos értesítés Vincze Balázs aláírásával, amely szerint „a leszervezett, leegyeztetett pécsi előadás megtartását nem vállalják”. 

igenis_mcs.jpg                           Alföldi Róbert az Igenis, miniszterelnök úr! előadásában (fotó: Mészáros Csaba)

Az Igenis miniszterelnök úr! egyik főszerepét Alföldi Róbert játssza, akinek egy pódiumbeszélgetését korábban Zalaegerszegen is visszamondták, sőt az egész városban egyetlen szóba jöhető helyet nem akartak és/vagy mertek a beszélgetés számára bérbe adni. 

Mindezek után és az indoklás hiányában joggal merülhet fel bárkiben, hogy ebben az esetben is szervilizmusról vagy konkrét politikai nyomásról lehet szó. Alföldi Róbert az RTL Klub Házon kívül című műsorában arról beszél, hogy véleménye szerint ez a lemondás nem a személyének szól, hiszen most nem közszereplőként, hanem egy többszereplős előadás egyik szereplőjeként lett volna jelen, hanem magának a darabnak. Az Igenis miniszterelnök úr! ugyanis politikusokat tesz nevetségessé. 

Történelmi tanulmányainkból tudjuk, hogy egy olyan társadalmi berendezkedés, amely egyre erőszakosabban próbálja egy irányba terelni a társadalmat, az nagyon elkezd félni a humortól” – fogalmaz.  

(Forrás: Szinhaz.hu, Facebook)

Kapcsolódó cikkek

Alföldi Róbert nem lesz a miniszterelnök kabinetfőnöke Pécsen
Alföldi Róbert talkshowját lemondták
Alföldi Róbert előtt teljesen bezárult Zalaegerszeg
Alföldi Róbert mégis fellép Zalában

süti beállítások módosítása