Alföldi Róbert és Horgas Ádám is rendez Szombathelyen

Előbbi A salemi boszorkányokat, utóbbi Egy bizonyítás körvonalai címmel egy pszicho thrillert állít színpadra a Weöres Sándor Színházban.

Arthur Miller  A salemi boszorkányok című darabja a bűnbakkeresésről és egy közösség felbomlásáról szól a boszorkányüldözések világában. „Egy boszorka van… Vagy több… Ha akarjuk… Ha úgy akarjuk… Ha jó gyávák és irigyek vagyunk… Akkor van… Több is… Minél több… Mindenki… Kivéve persze önmagunkat… Egyelőre…” – olvasható az előadás színlapján. 

salemiboszorkanyok_olvasoproba1.jpg        Alföldi Róbert az előadás olvasópróbáján (fotók: Unger Tamás)

A főbb szerepekben Bányai Kelemen Barna, Bánfalvi Eszter, Fekete Linda, Szerémi Zoltán és Mertz Tibor látható. A díszlet és a jelmezek Kálmán Eszter tervei alapján készülnek. Az előadást, amelyet Alföldi Róbert rendez, május 11-én este 7 órakor mutatják be a Weöres Sándor Színházban.

Az Egy bizonyítás körvonalai az amerikai David Auburn darabja, amelyet Horgas Ádám ír és állít színpadra Szombathelyen. „Egy új, zseniális matematikai képlet mindent megváltoztat. Amit hittünk, vagy tudni véltünk, most megkérdőjeleződik. Kiben bízhatunk? Ki őrült és ki zseni? Vajon a szerelem segít dönteni? David Auburn darabja egy pszicho thriller izgalmával vezet minket a meghökkentő végkifejletig” – áll a színlapon. 

egy_bizonyitas_korvonalai2.jpg        Jordán Tamás igazgató (középen) és Horgas Ádám (jobbra) az olvasópróbán

A szombathelyi előadás szereplői: Szabó Tibor, Ágoston Katalin és Nagy Katica váltott szereposztásban, Jámbor Nándor, Alberti Zsófi. A jelmeztervek Bujdosó Nóra, a díszlettervek Horgas Péter munkái. Az Egy bizonyítás körvonalai május 18-án, este 7 órától látható első alkalommal a teátrum Márkus Emília termében.

(Forrás: Weöres Sándor Színház)

süti beállítások módosítása