Szigetvár befogadja az Alföldi főszereplésével készült színdarabot

Miután a pécsi Zsolnay Színház indoklás nélkül lemondta az Igenis, miniszterelnök úr! vendégszereplését, Szigetváron két előadás is lesz belőle.

Az Igenis miniszterelnök úr! egyik főszerepét Alföldi Róbert játssza, akinek egy pódiumbeszélgetését korábban Zalaegerszegen is visszamondták, sőt az egész városban egyetlen szóba jöhető helyet nem akartak és/vagy mertek a beszélgetés számára bérbe adni.

igenis.jpgFicza István és Alföldi Róbert az Igenis, miniszerelnök úr! előadásában (forrás: Átrium)

A forgatókönyv Pécsett is hasonló volt, a korábban leszervezett előadást egyik pillanatról a másikra visszamondták. Magyarázatot azóta sem adtak, mindenki azt gondolhat, amit akar. Zalaegerszeg után bárki joggal feltételezheti, hogy e mögött önkéntes szervilizmus vagy konkrét politikai, önkormányzati nyomás áll.

Annyiban is hasonló az eset, hogy miként Zalaegerszegen, itt is elindult egy civil kezdeményezés az előadás játszására a térségben. Akkor végül Zalaszentgróton tartották meg a beszélgetést, most pedig Szigetvár látja szívesen a Kultúrbrigád és az Átrium produkcióját, amely egyébként a baljóslatú címe és az (angol) politikusok kifigurázása ellenére a legkevésbé sem „veszélyes” darab. Egy könnyed vígjáték.

Történelmi tanulmányainkból tudjuk, hogy egy olyan társadalmi berendezkedés, amely egyre erőszakosabban próbálja egy irányba terelni a társadalmat, az nagyon elkezd félni a humortól” – célzott a hatalom paranoiájára a történtekkel kapcsolatban Alföldi Róbert az RTL Klub Házon kívül című műsorában. 

igenis_mcs.jpg                           Alföldi Róbert az előadásban (fotó: Mészáros Csaba)

FRISSÍTVE: Az Átrium közben közleményt adott ki, amely szerint május 27-én délután fél 4 és este 7 órai kezdettel Szigetváron, a Vigadó Kulturális Központban tűzik műsorra az előadást. A jegyek április 21-én, szombaton délután 4 órától kaphatók online az atrium.jegy.hu címen, Budapesten az Átrium jegypénztárában, a Szigetvári Vigadó Kulturális Központ jegyirodájában, valamint az Interticket országos hálózatában.

Török Ákos

(Forrás: Szinhaz.hu, Facebook)

Kapcsolódó cikkek

Pécsett „megindokolták” az Igenis, miniszterelnök úr! lemondását: „Csak!”
Alföldi Róbert nem lesz a miniszterelnök kabinetfőnöke Pécsen
Alföldi Róbert talkshowját lemondták
Alföldi Róbert előtt teljesen bezárult Zalaegerszeg
Alföldi Róbert mégis fellép Zalában

süti beállítások módosítása