A TÁP Színház évadzáró őrülete az A38-on

Az idén 25. születésnapját készülő társulat a megszokott Varieté helyett premier előadással kezdi az estét, melyet koncertek és dj-k követnek egészen kifulladásig. 

Emellett egyperces színházra és bajusz szépségversenyre is számíthatnak az érdeklődők a május 10-ei támogatói buli folyamán.

Az érdeklődök az est nyitányaként Horváth Lili Olga és Laboda Kornél közös bemutatóját a BajuSS című dadaista freak show operát láthatják, Preiszner Miklós zenéjével és Göndör László rendezésében.  

event_cover_giga25_golyo_program.jpg

A darab egy szerelmi háromszöget mutat be, melynek főszereplői a fiatal és bajusztalan Hitler, Sztálin és a cseperedő közös bajszuk. A történet egy olyan hatalmi térben játszódik, ahol a hatalmat egy teljesen irracionális aktus, a Bajusz birtoklása révén lehet megszerezni.

Két arccal azonban nem lehet egy bajuszt megülni. Hatalom, szerelem, erotika, közös gyermek: ez mind a Bajusz. Darabjukkal szeretnének lehetőséget teremteni a jelen társadalmi állapotok közösségi terápiás feldolgozására, valamint felhívni a figyelmet a mostanában újra elharapódzó bajuszviselés esetleges veszélyeire. 

A BajuSS Laboda Kornél, Váradi Gábor, Fekete Ádám, Posch Roland, Hrisafis Gábor, Preiszner Miklós, Znajkay Zsófia, Monhor Viktória és Szabó Veronika előadásában látható. Az előadás a Bíborszalon és a TÀP Színház koprodukciójában a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nagylelkű támogatásával jöhetett létre. 

A bemutatót az Ed Is On zenekar követi. Tasnádi Bence, a formáció frontembere egyben a budapesti Katona József Színház színművésze is, így a koncertek alatt a közönség nemcsak tartalmas, elgondolkodtató szövegeket és fülbemászó dallamokat, hanem a színházból hozott drámai és szuggesztív előadást kap egyszerre. Tasnádi Bence mellett Wolford Beni, Várvölgyi Szabolcs és Szilágyi Márton lépnek színpadra. 

A zenekar előadása után a 2013-ban alakult Freakin' Disco formáció következik Komjáti Áron, Keresztes Gábor, Szabó Sipos Ágoston és Csizmás Andris szereplésével. Az egyedi hangzásvilágot képviselő csapat a jazz, techno, funk és elektronika egyvelegéből álló különleges zenéje mellett a látványra is ad, a ledfal, a moduláris szintetizátor és az elmaradhatatlan bajusz emelik az előadás fényét.

 A program zárásaként Táp DJ-k szórakoztatják a túlélőket kifulladásig. 

A GIGA Táp25 támogatói buliról és jegyvásárlási lehetőségről bővebb információ a társulat facebook eseményében található.

(Forrás: TÁP Színház)

süti beállítások módosítása