A Meseautóval nyílik a felújított nyíregyházi szabadtéri színpad

Szente Vajk rendezésében mutatják be a jól ismert filmből készült zenés vígjátékot augusztus 18-án.

Szente Vajk a Hello, Dolly! és a Sherlock Holmes után harmadik nyíregyházi rendezésére készül. A színész-rendező a Madách Színházban már egyszer színpadra állította ugyanezt a darabot 2016 végén.  
A megszépült Szabadtéri Színpadon bővült a nézőtér is, így idén már kis híján ezer látogató foglalhat majd helyet az előadásokon. Néhány év eltelik, míg a rózsakert visszanyeri eredeti pompáját, de mindent megteszünk azért, hogy egy gyönyörű, virágos, zöld növényekkel teli kert fogadja ismét a romantikus nyári esték szerelemeseit a Benczúr téren”  – mondta el Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón. 

_dsc9186.JPGKónya Merlin Renáta, Gulácsi Tamás, Kirják Róbert, Dr. Ulrich Attila alpolgármester és Rák Zoltán a sajtótájékoztatón

Kovács Verát az egyik szereposztásban a Pappa Piából és a  Holnap Tali! című tv-sorozatból ismert Kováts Vera játssza Nyíregyházán. A fiatal banki alkalmazott lányt az előadás másik szereposztásában Kónya Merlin Renáta formálja meg, aki idén már bemutatkozott a nyíregyházi nézők előtt a Diótörő herceg, a Chicago, és a Maszmók Afrikában című előadásokban. A főbb szerepekben Gulácsi Tamás és Rák Zoltán lesz a partnerük. A társulat saját művészei mellett két Pesti Magyar Színiakadémiára járó növendék is fellép a nagyszabású produkcióban.

Ami a darab történetét illeti: Szűcs János bank-vezérigazgató kiábrándult könnyelmű aranyifjú életéből, és frissen vásárolt sportautójával szabadságra indul. Indulna. Ha nem találkozna Kovács Verával, a bank aznap felvett alkalmazottjával. Szűcs szemet vet a lányra, ezért az autót, mint nyereményt szállíttatja a lány lakására, maga pedig sofőrnek ajánlkozik.

Az új dalok szerzője Bolba Tamás, a nyíregyházi közönség már ismerheti Szente Vajk előző rendezéseiből Turi Erzsébet látványos díszleteit, Kovács Yvette impozáns jelmezeit, és Túri Lajos koreográfiáit.

(Forrás: Móricz Zsigmond Színház)

süti beállítások módosítása