Kerényi Miklós Gábort most tényleg kirúgták az Operettszínházból

Korábban csak a munkavégzés alól mentették fel, miközben kapott fizetést, legutóbbi nyilatkozatai után azonban rendkívüli eljárásban mondtak fel neki.

A történtekről, miszerint április 13-án rendkívüli felmondással kirúgták Kerényi Miklós Gábort az Operettszínháztól, elsőként a Blikk szerzett információt. A felmondás tényét a színház is megerősítette. Mint közölték, az egykori igazgató, művészeti vezető az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek rossz fényben tüntették fel a munkahelyét. 

kerenyi_1.jpg                          Kerényi Miklós Gábor (fotó: Margitay Klári / Life.hu)

Kerényit a zaklatási vádak miatt már korábban felmentették a munkavégzés alól, azonban kapta a fizetését és a juttatásokat, így a színház véleménye szerint be kellett volna tartania a mindenkire vonatkozó szabályokat.

 „Kerényi Miklós Gábornak 2018. április 13-án rendkívüli felmentéssel megszűnt a munkaviszonya, mivel a magatartásával megszegte a Munka Törvénykönyve 8. Paragrafus 1-4. bekezdését, azaz olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekeinek veszélyeztetésére" – válaszolta az Operettszínház a Fidelio felmondást firtató kérdésére.

Kerényi a tavaly ősszel kirobbant zaklatási ügy kapcsán kérte nyugdíjazását, az Operettszínház pedig belső vizsgálatot indított. A vizsgálat nem tárt fel szexuális visszaéléseket.

Kerényi Miklós Gábor április elején nyilatkozatot adott ki, amelyben bocsánatot kért azoktól, akiket megsértett, és pert helyezett kilátásba azokkal szemben, akik szexuális zaklatással vádolták vagy vádolják. Már ebben a nyilatkozatban is részben az Operettszínházban folyó belső hatalmi harcokat tette felelőssé mindazért, ami vele történt, mondván, hogy a szexuális zaklatások aktuális témáját használták ki ellene, miközben semmi ilyesmiről nincsen szó vele kapcsolatban. 

kerenyi_24_hu.jpgKerényi Miklós Gábor (forrás: 24.hu)

Ezt az állítását később az Indexnek adott nyilatkozatában is megerősítette. A nyilatkozatokban kitért szangvinikus alaptermészetére is, amelynek következményeképpen elképzelhetőnek tartja, hogy az alkotómunka hevében megbántott embereket, ám ezeknek nem volt semmiféle szexuális zaklatás jellege. 

Az Operettszínház ezen nyilatkozatok hatására döntött Kerényi Miklós Gábor munkaviszonyának azonnali hatállyal történő megszüntetése mellett. A színház ezzel lezártnak tekinti az ügyet. A Fidelio információja szerint Kerényi Miklós Gábor vélhetően nem, mivel a lap kérésére, miszerint ha tervez nyilatkozatot közzétenni, azt a Fidelióhoz is juttassa el, azt válaszolta, hogy számíthatnak erre.

(Forrás: Fidelio, Blikk, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Kerényi Miklós Gábor: „Összességében nagyon hatásos volt, amit csináltam”
Kerényi Miklós Gábor bocsánatot kér és perel
Kerényi Miklós Gábor ügyét lezárta az Operettszínház
Kerényi Miklós Gábor nem perel
Kerényi Miklós Gábor a nyugdíjazását kérte
Az Operettszínház felmondott Kerényi Miklós Gábornak
Kerényi Miklós Gábor bocsánatot kér
Kerényi Miklós Gábor pedagógiája

süti beállítások módosítása