A május a tánc hónapja a Bethlen Téri Színházban

Három táncpremier mellett egy táncfesztivált és több különleges táncelőadást is láthatunk a Bethlen téren.

Finta Gábor  Deus Ex Machina című koreográfiájának középpontjában a technológia korában zajló modern párkeresés áll. A vizualitásra, mozgásra, a testek közti érzéki kapcsolatra fókuszáló előadásban egy magabiztos, de mégis törékeny nő viszontagságos és mulatságos történetét láthatjuk. A főszereplő a párkeresés során különböző férfiakba botlik, akikkel nem mindennapi szituációkat élhet meg. Kielégítő-e hősnőnk számára a kalandok által generált adrenalin, vagy lelke mélyén az ideális párt keresi?

unnamed_8.jpg                           Deus Ex Machina (fotók forrása: Bethlen Téri Színház)

Az előadás szereplői: Kiss Veronika, Monori Blanka és Finta Gábor, a díszlet Solt Attila, a jelmezek Gallatz Rita, a zene Farkas Bence munkája. A Deus Ex Machinát május 12-én mutatják be a Bethlen Téri Színházban, este 7 órától.

A DART Társulat Nesama című előadása az alkotók ajánlásában: „az emberi életerőnk, vágyaink, ösztönös igényeink körüli utazásunk”. „A nézők a bőrükön fogják érezni a táncosok lelkét!  A darab különlegessége, hogy a nézők interakcióira épül, amellett zsigeri és elsöprő mozgásvilága igazán megmozgatja a nézők elemi ösztöneit. Célunk, hogy 50 percen keresztül senki se gondolkodjon, csak érezzen bennünket” – ígéri az előadás koreográfusa, Varga Kinga.

A fellépő táncművészek: Feicht Zoltán, Bajári Levente, Kiss Tamás, Hortobágyi Brigitta és Hannah Eden. Az előadás bemutatója május 27-én, este 7 órakor lesz a Bethlen Téri Színházban.

unnamed_9.jpg                        Nesama

Tomas Danielis   „The Game” – A játék címet viselő új koreográfiája a játékelméletre és társadalmi kutatásokra alapul, amelyeket a koreográfus az elmúlt években végzett, többek között a 2017 szeptemberében Budapesten töltött rezidenciája során is. Az előadásban a táncosok magukat és egymást is különféle játékelméleti szituációkba helyezik. Céljuk, hogy hatalmat és befolyást szerezzenek egymás felett. Az előadás május 30-án, este 7 órai kezdettel kerül bemutatásra a Bethlen téri teátrumban.

A premierek mellett a Hagyományok Háza Fókuszban a koreográfusok-sorozatának következő részében Deffend Irén kerül a középpontba.  A Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes táncművészei két előadással érkeznek a Bethlen Téri Színházba május 3-án, este 7 órától.

Az Élőkép Színház Tara teknője című vizuális színházi előadásában az alkotók és az előadók színes formák és a teknő mozgása, hangok rezgése által kérik az együttérzés istennője huszonegy alakjának védelmező és szabadító segítségét. Az előadás május 4-én, este 7 órától szerepel a Bethlen Téri Színház műsorán.

unnamed_11.jpg                        Tara teknője

Blaskó Borbála a Kaposvári Egyetem III. éves színművész hallgatóinak, Cserhalmi György osztályának készített Carmina Burana címmel egy vizsgadarabot, amely május 9-én, este 7 órakor tér vissza a Bethlen színpadára.

A hónap közepén, május 15. és 19. között a 8. Nemzetközi Monotánc Fesztivál keretén belül pedig több mint tizenöt szólót láthatnak az érdeklődők.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)

süti beállítások módosítása