A cirkusz jegyében hirdettek évadot Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színház 16 új bemutatóval készül a következő évadban. Operával, balettel, musicallel, operettel, klasszikus és kortárs színdarabokkal várják a közönséget. 

A teátrum évadhirdető szabadtéri rendezvényét cirkuszi kavalkád, családi programok és ízelítő színesítette az új évadból. Az évad különlegessége, hogy három olyan kortárs magyar színdarab is bemutatásra kerül a Játékszínben, amely kifejezetten a Miskolci Nemzeti Színház számára készül.

180506_mnsz_evadhirdete_ok.JPGRészlet a Miskolci Balett Harlequinade előadásából az ünnepélyes évadhirdetésen (fotók: Gálos Mihály Samu)

William Shakespeare  Lear király című műve alapján Enyedi Éva készít átiratot, amit Keszég László állít majd színpadra. Ismét közös produkcióra készül a k2 színház és a miskolci teátrum: az Eklektikon 2048  Benkó Bence és Fábián Péter író- és rendezőpáros munkája, amely az Elza trilógia befejező része lesz. Mikó Csaba író, dramaturg pedig Agavé címen kifejezetten miskolci, a miskolciaknak szóló színművön dolgozik, amelyet Béres Attila rendezésében láthat majd a közönség.

A Nagyszínházban a Cirkuszhercegnővel nyílik az évad szeptemberben, amelyet júliusban már láthat a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Dobó Enikő, Eperjesi Erika, Szőcs Artur és Miller Zoltán főszereplésével, Szabó Máté rendezésében. Anton Pavlovics Csehov egyik legismertebb drámája, a Három nővér is színpadra kerül jövőre, de Edmond Rostand  Cyrano című színműve, Erkel Ferenc operája, a Hunyadi László, és az Oscar-díjas amerikai musical, a Hello, Dolly is várja a közönséget a Nagyszínházban.

A Kamaraszínházban idén is készül gyerekelőadás, ezúttal Békés Pál-Várkonyi Mátyás  Félőlény című zenés mesejátéka várja a kicsiket. Kosztolányi Dezső regényét, az Édes Annát Rusznyák Gábor rendezi és készít színpadi átiratot a műhöz. Brecht zenés példázata, a Jó embert keresünk!, David Eldridge  Ünnep című színműve és William Shakespeare vígjátéka, a Velencei kalmár is színesíti még a palettát. 

180506_mnsz_evadhirdetes_ok.JPGDeák Bárdos Mihály olimpikon és Béres Direktor Attila birkózómeccse az eseményen

A Miskolci Balett két bemutatóval készül jövőre: A Casablanca után ismét egy jól ismert film elevenedik meg táncelőadásban, ezúttal a Truman Capote kisregénye alapján született Oscar-díjas alkotás, az Álom luxuskivitelben. Második bemutatójukban Shakespeare legforrongóbb komédiája, a Szentivánéji álom kerül színre.

Számos elismert rendező érkezik Miskolcra a jövőre: újra itt rendez Mohácsi János, Harangi Mária állítja színpadra a gyermekelőadást, és Barta Dóra is jegyez egy előadást a következő évadban. Tantermi előadás is készül a középiskolás korosztálynak: Pályaválasztás címmel a jövőről, félelmekről, elvárásokról, álmokról beszélhetnek a diákok a színház segítségével Szőcs Artur rendezésében.

Az ünnepi kavalkád egyik eseményeként Béres Direktor Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója és Deák Bárdos Mihály olimpikon, ötszörös Világbajnoki ezüstérmes, Európa bajnok nehézsúlyú birkózó állt a szőnyegre és mérkőzött meg

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása