Gyermekfesztivál a Magyar Színházban

A Magyar Színház a gyereknapon, május 26-án egész napos programot kínál a családoknak. 

A fesztivál  a teátrum gyermekelőadásai, a RuminiA békakirály és a Tótágas történetek, valami a jövő évadban megvalósuló Tündér Lala köré szerveződik. Az előadásokon túl ezen a napon játékos programokkal találkozhatnak és különleges produkciókat láthatnak az érdeklődők a színházban és a színház körül.  

_dsc1333_r.jpgFotók: Zsigmond László

Földi Andrea jelmeztervező segítségével a gyerekek tündérré vagy Rumini kalózává változhatnak, és részt vehetnek a tündérröptetésen is. Találkozhatnak Rumini megálmodójával, Berg Judittal, és válogathatnak a legszebb gyerekkönyvek kínálatából. A Magyar Színház épülete mellett egész nap a Bab Társulat „Babtekergő” ügyességi, kreativitást fejlesztő játékai várják a gyerekeket, míg a Rejtő-színpadon egész nap áll a bál – fellépnek a társulat művészei, valamint a legjobb bábszínésznő-díjas Écsi Gyöngyi, a Világ kenyere interaktív előadásával, a Manócska Társulat  pedig A három galiba libával érkezik a gyerekekhez. 

Ezen kívül mindenki bepillantást nyerhet a Mesés Kulisszába, ahol nem csak megnézhetik, de fel is vehetik, ki is próbálhatják a kellékeket és jelmezeket. A nap végén Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje a mese-erdő közepébe hívja a kicsiket és nagyokat. 

Fesztiválprogram 

Állandó programok 

Bab Társulat – Babtekergő / Helyszín: Rejtő Jenő utca
Ügyességi és kreativ játékok a színház körül. A gyerekek elkaphatják Tündér Lala csengettyűit, elindulhatnak a hajóversenyen, de lehetnek kalózok is, akik ágyúval lőnek hajóra. Lesz céllövölde, 3D-s fotózás és lopakodó játék is.  

_dsc1754_r.jpg

Tündérröptetés / Helyszín: Rejtő Jenő utca
Egy pillanat alatt repülő tündérré változik az a gyerek, akit égbe emel a tündérreptető. A pálya 20 méter hosszan, 9 méteres magasságban repteti a gyerekeket, akik a szédületes élmény ellenére teljes biztonságban érezhetik magukat. Így repül majd Tündér Lala is az őszi bemutatón, és ugyanezt a felséges érzést éli át Rumini is, amikor népszerű gyerekelőadásukban a Ferrit-szigeteken kalandozik. Ezt az élményt izgalomra vágyó gyerekeknek ajánlják! 

Tündér és kalóz kézműhelyek / Helyszín: Hevesi Sándor tér 4. színház épülete és Rejtő Jenő utca
Földi Andrea jelmeztervező segítségével a gyerekek tündérré vagy Rumini kalózává változhatnak. És a lényeg, hogy mindehhez saját fantáziájukat és alkotókedvüket csalogatják elő. 

Programok időrendben 

11.00 – 12.00 / Écsi Gyöngyi – Világ kenyere interaktív előadás / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad
Palóc népmese arról, hogy a szegénységből és reményvesztettségből igenis van kivezető út. A hőst a legkisebb búzaszemből dagasztott cipó ereje segíti, hogy megküzdjön a világ gondjával-bajával, és megtalálja az elveszett Napot. 

_dsc1605_r.jpg

12.15 – 13.00 és 13.15-14.00 / Családi játszóTér – színházpedagógiai foglalkozás / Helyszín: Próbaterem
Játékukra a család apraját-nagyját várják. Különleges alkalom, melynek során a legkisebb a legnagyobbal játszhat együtt a színházpedagógusaink által felkínált játéksorban. A játék tematikus, mégis kötetlen: ki-ki a saját lendülete és kedve szerint vehet részt benne. Egyszerű szabályjátékokat és összetett, színházi jellegű játékokat egyaránt kínálunk. A foglalkozás minimum létszáma 10 fő, maximum létszáma 25 fő. 10 fő alatt a foglalkozás elmarad, ebben az esetben a jegyek visszaválthatók vagy átcserélhetők a következő foglalkozásra. 

12.30 – 13.15 és 16.15 – 16.50 / Mesés Kulissza a színpadon / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad
Dvorák Gábor és Patka Heléna pantomimművészek beavatnak a színházi kulisszatitkokba. 

13.15-13.30 / Gyenes Ildikó – Tündértánc / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad előtti nézőtér
A színház koreográfusa tündértánc-koreográfiát tanít a gyerekeknek. 

13.30-13.35 / Köszöntő / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad
Zalán János, a Magyar Színház igazgatója, Berg Judit, a Rumini sorozat szerzője és őszi bemutató, a Tündér Lala mesejáték főszereplői köszöntik az egybegyűlteket. 

13.35-14.30 / Dalol a Magyar / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad
Egyszeri és különleges összeállítás a Magyar Színház előadásainak legkedvesebb slágereiből. 

_dsc1632_r.jpg

14.15-15.00 és 16.15-17.00-ig / Családi játszóTér – színházpedagógiai foglalkozás / Helyszín: Próbaterem
Különleges alkalom, melynek során a legkisebb a legnagyobbal játszhat együtt a színházpedagógusaink által felkínált játéksorban. A játék tematikus, mégis kötetlen: ki-ki a saját lendülete és kedve szerint vehet részt benne. Egyszerű szabályjátékokat és összetett, színházi jellegű játékokat egyaránt kínálnak A foglalkozás minimum létszáma 10 fő, maximum létszáma 25 fő. 10 fő alatt a foglalkozás elmarad, ebben az esetben a jegyek visszaválthatók vagy átcserélhetők a következő foglalkozásra. 

14.30-14.50 / Gyöngyösi Tamás – Kalóztánc / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad előtti nézőtér
A színház koreográfusa kalóztánc-koreográfiát tanít a gyerekeknek. 

15.00-16.00 / Manócska Társulat – A három galiba liba / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad
A három galiba kisliba gondol egyet és elindul kirándulni, de barátjuk, Morzsi kutya óva inti őket, hiszen a ravaszdi róka bizony libahúst kíván. Persze számtalan kalandba keverednek még útjuk során, és hogy elkapja-e őket a róka, vagy sikerül-e megmenekülniük, az csak a mese végén derül ki… 

17.20-18.10 / Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje / Helyszín: Rejtő Jenő utcai színpad
Mese erdő közepében elevenedik meg a történet a zene, bábok és a gyerekek segítségével. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített dalai hangzanak el. A gyerekek segítenek a közös muzsikálásban. A koncert végén hangszer-simogatón a gyerekek közelről is megismerkedhetnek a hangszerekkel. 

(Forrás: Magyar Színház)

süti beállítások módosítása