A szerelem évadát hirdették meg a Zenthe Ferenc Színházban

A négy, szerelmi témájú nagyszínpadi darab mellett négy felolvasószínházi esttel várja régi és új nézőit a salgótarjáni teátrum.

Az idei évadban Salgótarjánban 61 színházi produkción fogadtak vendégeket, míg az évad során 102 alkalommal játszott a társulat székhelyén kívül, ami önmagában húsz százalékos növekedés. Így összesen 163 estén játszottak Magyarországon, a Felvidéken és egy alkalommal Szlovéniában is. Idehaza mindössze két megyében, Baranyában és Békésben nem fordult meg a Zenthe Ferenc Színház. 

tarnoczi_bakos-kiss_kis_domonkos_simon_gaal_susan.jpgA teátrumban dolgozó rendezők és Simon Lajos igazgató az évadismertető sajtótájékoztatón 

Kölcsönösen sikeresnek ítélte meg a Váci Dunakanyar Színházzal elindított együttműködést, a Függöny fel! után az új évadban is lesz koprodukció a két teátrum között. Ugyancsak jó kapcsolat alakult ki többek között a József Attila, a Veszprémi Petőfi, a Dunaújvárosi Bartók, a Szabad Tér és a Veres1 Színházzal, valamint a RaM Colosseummal és a Ivancsics-társulattal.

A Váci Dunakanyar Színházzal közösen szeptember 28-án, illetve október 1-én mutatják be Molnár Ferenc  Az ördög című vígjátékát, e darabban két új színészt, Mészáros Mátét és Fenyő Ivánt köszönthetik majd a csapatban, a darabot Bakos-Kiss Gábor rendezi. Január 22-re időzítik a Lovagias ügy bemutatóját, a Koltai Róbert és Vándor Éva nevével fémjelzett vígjátékot Gaál Ildikó jegyzi.

Osztrovszkij   Erdőjében ugyancsak Vándor Éva játszik főszerepet, s további tíz színésszel dolgozik együtt a március 27-i premierig Susán Ferenc rendező. Az évad utolsó bemutatója, Arthur Miller  Pillantás a hídról című darabja, amelyet Kis Domonkos Márk állít színpadra, többek között Kökényessy Ágival, valamint három új színésszel, Ágoston Péterrel, Havasi Péterrel és Smál-Szilaj Gáborral a szerepekben. 

bakos-kiss_gaal_susan_kis_domonkos.JPGBakos-Kiss Gábor, Gaál Ildikó, Susán Ferenc és Kis Domokos Márk az általuk rendezendő előadások plakátja mellett

Bakos-Kiss Gábor elmondta: hálás a rá bízott darab szereposztása, s reméli, a főpróbahetet a már felújított váci színházteremben dolgozhatják végig. Gaál Ildikó a tőle „megszokott” nőies, filmes látásmódját ígérte meg, és a Lovagias üggyel kapcsolatban felelevenítette gyermekkori filmes emlékeit. Susán Ferenc megjegyezte: a szerelem szövi át a Zenthe új évadának négy új premierjét, így az általa színpadra állítandó darabot is, reméli, méltó folytatása lesz az eddigi évadok produkcióinak.

Kis Domonkos Márk mint a teátrumi társaság alelnöke reményét fejezte ki, hogy a váci és a salgótarjáni társulat végre közösen átkelhet a kiemelt színházak közé vezető hídon, ezzel mintegy átvezetve a beszélgetést a rá bízott darabra. Mint elmondta, New York-i látogatásai során megfogta a brooklyni „Kis-Olaszország” különleges miliője, így nagyon várja, hogy ezt az érzést mielőbb átadhassa a színpadon keresztül is.

A Zenthe Ferenc Színház a nagyszínpadi produkciók mellett négy felolvasószínházi produkciót is bemutat az évadban: Marschalkó Zsolt  Homokviharját, Popper Péter  Útvesztőjét, Madách Imre  A civilizátorát és Szmodis Jenő  Ultimátumát. 

(Forrás: Zenthe Ferenc Színház)

Kapcsolódó cikkek

Bizonyítványosztás a Zenthe Ferenc Színházban
Tizedszer adták át a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait

süti beállítások módosítása