Júliusban indul a nyári színházi szezon Szentendrén

Öt szabadtéri helyszínen huszonöt produkció szerepel az idei Szentendrei Teátrum és Nyár programján július 6. és augusztus 17. között.

A mintegy két hónapig tartó sorozat vázát a színházi előadások adják, ezen belül is a Szentendrei Teátrumi saját és koprodukcióban létrehozott előadásai.

valodi_puskel.jpgKern András és Hernádi Judit a Valódi hamisítvány  előadásában (fotó: Puskel Zoslt / PORT.hu)

A magyarországi bemutatók sorát és a teátrum évadát Lucas Hnath  Nóra II. rész című darabja nyitja, amely Ibsen Nórájának folytatása: a főhős tizenöt év után tér vissza azokhoz, akiket az eredeti történetben elhagyott. A Broadwayn futó darabot az Orlai Produkciós Irodával közösen mutatja be a színház Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika és László Lili főszereplésével.

A tavaly indított, fiatal közönséget megszólító és fiatal alkotók által létrehozott előadásokat bemutató FRISS sorozat második évadában lesz látható Carly Wijs  Mi és ők című darabja, amely jelenleg Londonban fut. A magyar közönség Szentendrén láthatja először a beszláni túszdrámát két fiatal szemszögéből feldolgozó előadást.

A másik FRISS darab Carlo Gozzi  A kígyóasszony című misztikus meséjéből írt tragikomikus zenés színházi előadása lesz élőzenekarral bemutatva. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE), a Zeneakadémia a MOME és a Képzőművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak közös alkotását Varga Bence rendezőhallgató állítja színpadra.

Szintén ebben a szekcióban mutatkozik be a Sztalker Csoport első független színházi darabja, a William Faulkner regényéből készült Míg fekszem kiterítve című előadás ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, valamint Kárpáti Péter  Pájinkás János című műve Tárnoki Márk, az SZFE hallgatójának rendezésében, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara színésznövendékeinek zenészmesterség vizsgáiból összeállított koncertszínházi előadásával kiegészítve.

pajinkas_janos_6.jpg                       Szivák-Tóth Viktor és Hajdu Tibor a Pájinkás János előadásában (fotó: Éder Vera / SZFE)

A fesztivál vendégül látja továbbá Hernádi Judit és Kern András  Valódi hamisítvány című komédiáját, Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettjét, a Loveshake-et és Csányi Sándor önálló estjét is, a Ferenczy Múzeum belső udvarán pedig mások mellett fellép Kollár-Klemencz László, Szulák Andrea, Tompos Kátya és Adorjáni Bálint, Szűcs Nelli, de Borbély Alexandra és Ullmann Mónika is.

A szentendrei Fő téren a tavalyi bemutatott A sevillai borbély után idén a Figaro házasságát láthatja a közönség, a Barcsay Jenő Múzeum udvarán az Effected Band koncertje mellett fellép Bágyi Balázs New Quartettje és Tompos Kátya is.

A gyerekeket az Apacuka együttes, az Aranyszamár Bábszínház vásári bábjátéka, a MárkusZínház indiai bábakrobatái várják, de régi kedvencként Vitéz László, valamint a Nyáry Bábszínház előadása is megtekinthető lesz.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása