A Weöres Sándor Színház nemzetközi vizekre evez

Nemzetközi workshopot tartanak, egy a düh témáját feldolgozó előadás születik, valamint a projekthez kapcsolódva novellapályázatot is kiírtak Szombathelyen. 

A Weöres Sándor Színház előző év októberében csatlakozott a negyven európai színházat tömörítő Európai Színházi Konvencióhoz (ETC). A konvenció keretében a színházi szakemberek kölcsönösen cserélnek tapasztalatokat, igyekeznek egymás intézményeit, előadásait megismerni, különleges színházi formákkal kísérleteznek, új közönségszervezési utakat kutatnak, a színház digitális megjelenési formáira kínálnak alternatívákat. 

_sad3702.jpgNadia (fotók: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)

Ugyancsak tavaly októberben, az ETC-csatlakozással egyidőben a színház a YOUNG EUROPE III. programhoz is csatlakozott, amelynek lényege, hogy a színház egy kétéves együttműködés során a düh témájában tematikus ifjúsági előadást hoz létre közösen a berlini Deutsches Theaterrel és az amsterdami De Toneellmakerij-jal. 

A kutatási alapú színházi előadás létrehozása érdekében a Weöres Sándor Színház egy nemzetközi workshopnak ad otthon május 22-től 25-ig. A több vendég előadót felvonultató programon itt lesz például Csepeli György szociálpszichológus, szociológus is 

A projekthez kapcsolódóan hirdette meg a színház mininovella-pályázatát 13 és 17 év közötti Vas megyei fiatalok részére Családom és egyéb állatfajták címmel. A pályázat címadója és ihletője Gerald Durrell híres regénye. A pályázat győztese Déri Anna lett Apám című írásával. 

_sad3646.jpgDéri Anna (jobbra) a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén (fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)

Szintén a projekt keretén belül mutatták be Szombathelyen a holland De Toneellmakerij ifjúsági színház Nadia című előadását is. 

(Forrás: Weöres Sándor Színház)

süti beállítások módosítása