606. előadásával jubilált a S.Ö.R. a Hatszínben

Könnyezve nevetős előadást csakis szokatlan fordulóponton érdemes ünnepelni. 

A Hatszín Teátrum és a Nem Komplett Shakespeare Művek így is tett: 606., jubileumi előadásához érkezett a S.Ö.R.

Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr 1994-ben mutatta be Shakespeare –  Borgesson – Long - Singer: Shakespeare Összes Rövidítve (S.Ö.R.) című előadást, amely magyar színháztörténeti rekordnak számít. Igen ritka, hogy prózai előadás ilyen sikerszériát éljen meg, és a mai napig telt házas estekkel fusson. 

dab_5757.jpgA 606. S.Ö.R. ünneplő stábja (fotó:Draskovics Ádám)

1994-ben a Komédium Színházban kezdődött a sikersorozat, melyet egy amerikai előadás ihletett. Az eredeti darabot Kálloy Molnár Péter fordította le. A mai előadásban eredeti szövegből szinte semmi nem maradt: sok a rögtönzés, és amennyire lehet, a színészek bevonják a közönséget is. A Komédium után az akkoriban Vámos Miklós vezette IBS-be költözött a S.Ö.R., majd következett a régi Vidám Színpad, amely később Centrál Színházzá alakult.

A 2017/2018-as színházi évadtól a Hatszín Teátrum ad otthont az előadásnak, ahogyan a G.Ö.R.CS. (Görögök Összes Regéi és Cselekedetei) és a szintén Kálloy Molnár nevéhez köthető Caveman is itt fut. A 606. előadás után a művészeket a színház igazgatója, Gálvölgyi Dorka tortával és az erre az estére készített különleges S.Ö.R.-pezsgővel köszöntötte.

(Forrás: Hatszín Teátrum)

süti beállítások módosítása