Évadot hirdettek Kecskeméten

Szente Vajk, Rusznyák Gábor, Béres Attila, Barta Dóra és Cseke Péter fog rendezni a következő évad első felében.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egymás után dőltek meg a látogatottsági rekordok a kecskeméti Katona József Színházban. A május végéig megtartott 385 előadást összesen 109 461 néző látta. Vélhetően a nyári vendégjátékokkal együtt ez a szám meghaladja a 120 ezret, és így a 2017/2018-as évadban minden idők legmagasabb nézőszámát éri el a kecskeméti színház. Ugyancsak kiemelkedő a bérletesek száma, hiszen több mint 18 ezren váltottak bérletet a produkciókra. 

kecskemet_1.jpg       Kecskeméti Katona József Színház

A művészeket és a kulisszák mögött dolgozókat is komoly erőpróba elé állították a váratlanul vagy éppen makacs kitartással jelentkező betegségek. Bravúros beugrásokkal sikerült megmenteni – többek között – a Csárdáskirálynő és a Család ellen nincs orvosság több előadását, illetve A képzelt beteg és A játék vége című színművek bemutatóját.

A Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződik Illés Alexa, érkezik viszont – immár friss diplomás színművészként – Koltai-Nagy Balázs, valamint Szabó Emília és Lakatos Máté. Az eddigi művészeti vezető, Réczei Tamás a következő évadtól a színház irodalmi vezetőjeként folytatja tevékenységét.

Kerek születésnapja alkalmából Cseke Péter igazgató köszöntötte Kárpáti Tünde öltöztetőt, Varga Katalint, a női szabótár és Kovács Menyhértet, a Műhelyház munkatársát, valamint Felföldi Istvánt, aki immár huszonöt éve tagja a társulatnak.

A következő évad első bemutatója  A beszélő köntös musicalváltozata lesz, amelyet a Város Napján, október 2-án láthat először a közönség Szente Vajk rendezésében, Orth Péter és Dunai Tamás főszereplésével. Az új évad második nagyszínházi bemutatója Goldoni  Nyaralás című komédiája lesz Rusznyák Gábor rendezésében, a főbb szerepekben Sirkó Lászlóval, Dobó Enikővel, Zayzon Zsolttal és Märcz Fruzsinával.

A kamaraszínházi bemutatók sora A király beszéde című produkcióval indul Béres Attila rendezésében, Zayzon Zsolt, Kőszegi Ákos, Csapó Virág és Bognár Gyöngyvér főszereplésével. Újdonság, hogy a hatodik évadát kezdő Kecskemét City Balett új, önálló produkcióját, a Traviatát a nagyszínházban láthatja a közönség Barta Dóra koreográfiájával és rendezésében.

Az óévet a Balfácánt vacsorára című vígjáték előbemutatójával búcsúztatja a társulat Cseke Péter rendezésében, a főbb szerepekben színpadra lép Szemenyei János, Märcz Fruzsina, Körtvélyessy Zsolt és Fazakas Géza. Az évad első gyerekbemutatója a Jancsi és Julis lesz, amelyben színpadra lép az immár harmadéves Cseke-osztály.

Az évadzáró társulati ülésen gazdára talált a Csizmadia-díj és az Évad Embere elismerés. Előbbit Hajdú Melinda vehette át Frigyesi Tündétől, Csizmadia László özvegyétől, utóbbit Szabó Szilvia, a kecskeméti színház távozó művészeti titkára érdemelte ki.

(Forrás: Kecskeméti Katona József Színház)

süti beállítások módosítása