Lassan elkezdhetünk hangolódni az Y.EAST fesztiválra

Idén a nyári évad egyik nyitófesztiváljaként startol el a Y.EAST fesztivál, melyet harmadik alkalommal rendeznek meg a Zsámbéki Színházi Bázison.

Fesztiválkínálat: Június 21. és 24. között, négy nap alatt tizenhárom színházi előadás, ebből három új bemutató és négy darab 48 óra alatt elkészülő magyarországi ősbemutató lesz, hat koncert, DJ-k, szabadtéri filmvetítések, különböző workshopok és kézműveskedés, rövidfilmvetítések, csillagvizsgáló, gyerekprogramok, sportprogramok, Foci VB vetítés, csehországi sörök és magyar borok, sátortábor és persze a lehető legjobb hangulat ezen a különleges, természetvédelmi területen, „közelebb a csillagokhoz”. 

machbet_2.jpgEgy Macbeth előadás Csehországból (forrás: Y.EAST)

Az idei harmadik fesztiválra már hat országból érkeznek a fellépők. (HU; SK; CZ; SI; PL; SRB) A színházi programban kortárs dráma, szerzői színház, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére (Kompánia; Utolsó vonal; FAQ társulat; Másik oldal): 48 óra alatt egy addig számukra ismeretlen kortárs drámából készítenek előadást, hogy megnyerjék a fődíjat.

A légvédelmi bázison évente egyszer, a Y.EAST fesztivál idején megengedett a sátorozás is, melyet a fesztivál szervezői ingyen biztosítanak a természetvédelmi területen. A háromnapos bérlet 10.000 forint, a napijegy pedig 3.000 forintba kerül. A fesztiválon visszaváltható poharak és szelektív hulladékgyűjtők várják a látogatókat.

A szervezők várják önkéntesek jelentkezését a fesztiválra. Illetve az egyhetes alkotótáborba, ahol együtt építhetik fel a fesztivált olyanra, amilyenre mindannyian szeretnénk. A részletes program itt található. 

(Forrás: Y.EAST)