Simkó Beatrix és Grecsó Zoltán koreográfiája nyerte el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjjal lett gazdagabb a veszprémi tánctalálkozó után.

A veszprémi Tánc Fesztiválja XX. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozón a professzionális színpadi táncművészet alkotói, előadói képviseltették magukat, a szakmai programok mellett pedig kiállítás, előadás, utcai táncos felvonulás, slampoetry is várta a fesztiválozókat. Az egyhetes rendezvény alatt így összesen tizenkilenc előadáson és tizenegy kísérőprogramon vehettek részt az érdeklődők.

oe_ea_domolky_daniel_print_009.jpgSimkó Beatrix és Grecsó Zoltán a #Orfeusz#Eurüdiké előadásában (fotó: Dömölky Dániel)

Hétfős zsűri értékelte a látottakat, amelynek tagjai: Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, Jorma Uotinen táncművész, koreográfus, előadóművész, Kutszegi Csaba táncművész, kritikus, Ladányi Andrea táncművész, M. Tóth Géza filmrendező, producer, Pongor Ildikó táncművész, valamint Szakály György táncművész. Mellettük a közönség tagjai is értékelték a látottakat, így ezek alapján osztották ki a fellépők között a különböző elismeréseket.

A zsűri előadói díjat adományozott a nemzetközi gálán bemutatkozott Lee in Soo koreai táncosnak az A first meet című produkció létrehozásáért, a legjobb alakítás díja pedig Eoin Mac Donnchához került a Frenák Pál Társulat Lutte című előadásában nyújtott teljesítményéért. Két koreográfiai díjat is kiosztott a zsűri, az egyiket a finn Tero Saarinen-nek, a Life wheel című koreográfiáért, a másikat pedig Leo Mujić-nak a Pécsi Balett számára készített Diamonds című munkájáért. A legjobb együttes a Pécsi Balett társulata lett, a legjobb produkció pedig a Frenák Pál Társulat által bemutatott Lutte. A Tánc Fesztiválja fődíját idén Simkó Beatrix és Grecsó Zoltán  #Orfeusz#Eurüdiké című produkciója érdemelte ki. 

pecsibalettdiamond4_fotorajnairichard.JPGDiamonds (fotó: Rajnai Richárd)

A Szegedi Kortárs Balett Abszurdia elnevezésű produkciójáért a fesztivál közönségdíját, az Usine 1.84 együttes Közelítés című előadásáért az Imre Zoltán Program keretében fellépő ifjú előadók közül a legkiválóbbnak odaítélt díjat vehette át.

(Forrás: Tánc Fesztiválja)

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan kezdődik a Tánc Fesztiválja

süti beállítások módosítása