Kiderült, kik kerültek be idén a kultúra 50 arca közé

A Fidelio KULT50 kiadványát a Rózsavölgyi Szalonban mutatták be. 

A Fidelio tavaly óta jelentkezik a magyar médiapiacon egyedülálló kiadvánnyal, amelynek címe: KULT50 – A kultúra 50 arca. A Fidelio szerkesztősége és egy héttagú zsűri – jelölések alapján – konszenzussal kiválasztják azt az ötven személyt, akikre „itt és most” érdemes figyelni a színház, a zenés színház, a tánc, a film, az irodalom, a klasszikus zene, a képzőművészet, a jazz és a folkzene területén. Akik egyáltalán hatással voltak a kulturális életünkre. 

dsc_3243.jpgFotó: Fidelio

A Fidelio szerkesztősége mellett a KULT50 végső névsorát összeállító zsűri tagjai: Stuber Andrea, Veiszer Alinda, Winkler Nóra, László Ferenc, Fáy Miklós, Réz András, Zipernovszky Kornél

A KULT50 nem ranglista: olyan kiadvány, amely révén örömmel ismerik el ötven jelentős hazai alkotó munkásságát, s bemutatják őket az olvasóknak.

Molnár Barbara, a Fidelio print lapjának és a KULT50-nek a főszerkesztője A kultúra 50 arca kiadvány beköszöntőjében így fogalmaz:

Trendhez néha elég a szerencse. Igazi márkává válni – ehhez azért sokkal több kell. Önazonosság, rengeteg munka, tehetség, és nyilván itt is szükséges a nem kevés szerencse. Akik ebben a lapban szerepelnek, nem félnek új irányokat kipróbálni, akár szembemenni az árral, őrült sok munkát végezni, és végigolvasva az idei kiadványt, láthatjuk, ez a munka lehet nyúlfarknyi kávézóban, ahol ismeretlen képzőművészek válhatnak ismertté, önerőből működő közösségi terekben, magánszínházakban, és persze minden egyes könyvlapon, koncerten, színpadon, mozivásznon, műhelyekben, a háttérben és a rivaldafényben. A tehetséget, a tehetséges emberek munkáját ünnepeljük ezzel az magazinnal. Szerencsére van kiket, és van mit.

Íme a teljes lista: Ágh Márton látványtervező, Barabás Lőrinc trombitaművész, zeneszerző, Baráth Emőke énekes, Birkás Ákos festőművész, Bodor Johanna táncművész, koreográfus, Boldoczky Gábor trombitaművész, Bödőcs Tibor író, humorista, Bucsi Réka animációs filmkészítő, Fekete Ádám színész, dramaturg, író, Fischer Ádám karmester, Fischl Mónika színművész, énekes, Gadó Gábor gitárművész, Gergye Krisztián táncművész, koreográfus, Gimesi Dóra író, dramaturg, Gyöngyösi Levente zeneszerző, Háy János író, költő, Hernádi Judit színművész, ifj. Vidnyánszky Attila színművész, Jordán Adél színművész, Juronics Tamás táncművész, koreográfus, Kelemen Barnabás hegedűművész, Keresztes Zsófi szobrász, Keserü Ilona festőművész, Korniss Péter fotóművész, Kostyál Márk rendező, László Boldizsár énekes, László Zsolt színművész, Magyarosi Éva képzőművész, animációs rendező, Oltai Kata kurátor, Parti Nagy Lajos költő, író, Peer Krisztián költő, író, Perényi Miklós csellóművész, Ragályi Elemér operatőr, Somogyi Hajnalka kurátor, Szabó T. Anna költő, író, Szécsi Noémi író, Székely Kriszta rendező, Szemenyei János színművész, Szikszai Rémusz színművész, Szirtes Edina Mókus énekes, dalszerző, zeneszerző, Tasnádi István író, forgatókönyvíró, Tenki Réka színművész, Tompa Andrea író, Tóth Krisztina költő, író, Tóth Viktor szaxofonos, zeneszerző, Török Ferenc filmrendező, Vajda Gergely zeneszerző, karmester, Várjon Dénes zongoraművész, Vilmányi Benett színművész, Vranik Roland filmrendező.

 (Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

süti beállítások módosítása