Farkas Dénest, Nagy-Kálózy Esztert és Blaskó Pétert díjazták a Nemzeti Színházban

Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója értékelte a 2017/18-as évadot, továbbá átadta a Farkas-Ratkó-vándorgyűrűt és a színház négy saját alapítású díját.

Szép év volt” - mondta az igazgató, hozzátéve, hogy vállalásaik nagyrészt teljesültek, azzal együtt, hogy két nagyszínpadi produkció bemutatását elhalasztották, az egyiket a következő szezonban, a másikat a későbbiekben tűzik műsorra.

nemzeti_toldy_1.jpgNemzeti Színház (fotó: Toldy Miklós)

A jövő évad változásairól szólva elmondta, hogy Nagy-Kálózy Eszter máshol folytatja munkáját, Tompos Kátya lazább szálakkal kötődik a színházhoz, de előadásait tovább játssza, Olt Tamás a tervek szerint a kaposvári színház művészeti vezetőjeként dolgozik ezentúl, és A. Szabó Magda stratégiai igazgató is távozik a színháztól.

Új tagok is csatlakoznak a társulathoz: Csurka László mellett Mészáros Martin, Nagy Márk, Herczegh Péter és Szép Domán.

A pénteki társulati ülésen az évadban kiemelkedő alakítást nyújtó, 40 év alatti színészeket elismerő Farkas-Ratkó-díjat Farkas Dénes vehette át a kollégák titkos szavazása alapján.

A színház saját alapítású díjai közül - szintén a társulat szavazatai alapján - a Szörényi Éva-díjat Nagy-Kálózy Eszter, a Sinkovits Imre-díjat Blaskó Péter, a Németh Antal-díjat A. Szabó Magda stratégiai igazgató, a Kulissza-díjat pedig Fésűs Anikó, a gazdasági osztály munkatársa nyerte el.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Silviu Purcărete és Cserhalmi György is rendezni fog a Nemzetiben

süti beállítások módosítása