Sikeres jubileumi évadot zárt a Kolibri Színház

Rácz Kármen és Bárdi Gergő viselheti jövőre a Kolibri Hölgy és a Kolibri Úr elismerő címet. Novák János és Vidovszky György két-két előadást rendez a következő évadban.

A tavalyihoz képest megnövekedett nézőszám, több előadás, eredményes nemzetközi együttműködések és két sikeresen megrendezett fesztivál jellemezte a 25. jubileumát ünneplő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház 2017/2018-as évadát. 

kolibri.jpg                                           Rácz Kármen és Bárdi Gergő (fotók: Szlovák Judit)

Az idei évadban a színház három játszóhelyén összesen 496 előadást láthatott a közönség, többet játszottak, mint az előző szezonban. Június 6-ig közel 50 ezer néző látogatott el a színházba, és a nézőszám mellett a bérletesek száma is növekedett.

Az idei évadban 4,2 millió forintos közlekedési támogatást nyertek pályázaton, amiből 113 fővárosi és vidéki csoportot, összesen több mint 5300 gyermeket tudtak hozzásegíteni ahhoz, hogy eljussanak előadásaikra. A színház egyre bővíti audionarrációs előadásainak kínálatát is, idén már négy előadáshoz (Locspocs, a kis tengeri szörny, Macska voltam Londonban, Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak és János vitéz) készült audionarrációs kíséret a vak és gyengénlátó gyermekek számára.

Az évadzárón a társulat belső művészeti elismeréseit is kiosztották. A színház társulata minden évben választ egy Kolibri Hölgyet és egy Kolibri Urat, illetve egy Kolibri Háttér Hölgyet és egy Kolibri Háttér Urat, akik kiemelkedő munkájukért a következő évadban viselhetik a címet. A kollégák titkos szavazatai alapján idén Rácz Kármen és Bárdi Gergő színészek, illetve Soós Kornélia színházi titkár és Darvalics Péter ügyelő érdemelte ki az elismerést.  

kolibri_tarsulati_low.jpgA Kolibri Színház társulata (forrás: Kolibri Színház)

Ami pedig a következő évadot illeti,  családi produkciónak készül Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter által írt zenés mesejáték, A császárfiú álma, amelyet Novák János állít színpadra az évad első nagyszínházi bemutatójaként. Szívós Károly Rosemarie Eichinger osztrák szerző Esznek-e a halottak epertortát? című könyvéből készít előadást a Kolibri Fészekben, a bemutató 2019 januárjában lesz.  Cecilie Lundsholt és Esther Richardson Áruló című ifjúsági darabját Vidovszky György rendezi, a rendhagyó formában készült interaktív játékot iskolai kihelyezett előadásként mutatják be az évad második felében.

Tavasszal Fábri Péter Jászon és az atléták - Az aranygyapjú története, avagy hogyan született az olimpia? című darabja debütál a nagyszínpadon, Novák János rendezésében. A szeptemberi Kolibri Évadnyitó Fesztiválon láthatja először a budapesti közönség a norvég Teatret Vårttal és a cseh South Bohemian Theatre-rel közösen létrehozott Binaurális hang című kísérleti projektet, amelynek író-rendezője Vidovszky György.

(Forrás: Kolibri Színház)

Kapcsolódó cikkek

Egy ifjúsági előadást mutat be a Kolibri Színház a kirekesztésről és az elfogadásról
A Bogyó és Babóca először látható színpadon, a Kolibri Színházban
Hengergő – Új csecsemőszínházi bemutató a Kolibri Színházban
Magukról mesélnek a Kolibri Színház színészei

 

süti beállítások módosítása