A József Attila Színház is díjazta a legjobbjait

Az évadzáró társulati ülésen az évad díjazottjai is átvehették kitüntetéseiket.

A színházról elnevezett József Attila-díjjal járó gyűrűt Fehér Anna színművésznő vehette át.

feher-anna.jpg                          Fehér Anna (forrás: RTL Klub)

A Sztankay István emlékére alapított díjat özvegye, Sztankay Bedők Beáta adta át Kovalik Ágnes színművésznőnek. A Kaló Flórián-díjat a színészről elnevezett kuratórium nevében az alapítók, Maros Artur és Maros Ágnes adták át Molnár Zsuzsanna színművésznőnek.

A Fodor Imre-díjat minden évben a színház olyan kollégái kaphatják, akik a háttérben végzik nélkülözhetetlen munkájukat. Így a Fodor Imre-gyűrűt Kári Éva, az öltöztetőtár vezetője és Fazekas Zsuzsanna művészeti főtitkár kapta.

Józsa Imre emlékére, Nemcsák Károly kezdeményezésére a tavalyi évben díjat alapított a színház, amelynek átadására, illetve a későbbi díjak odaítélésre az igazgató a színművész két özvegyét, Kocsis Juditot és Létay Dórát kérte fel. A második Józsa Imre-díjat – elsősorban a színpadon végzett alázatos munkájáért – Blazsovszky Ákos színművész kapta. 

dijazottakrol_csoportkep.jpgA díjazottak (fotó: Kállai-Tóth Anett)

A 2017/2018-as évadot záró társulati ülés Botár Endre színművész köszöntésével ért véget 75. születésnapja alkalmából. 

A 2018/2019-es évad hivatalos nyitását megelőzően a színház ismét bemutatkozik a Pozsonyi Pikniken szeptember 1-én, ahol a nap folyamán több alkalommal ízelítőt ad repertoárjából a kis- és a nagyszínpadon is. Szeptember 15-én hagyományos Utcabáljára várja közönségét a színház, amelynek során egésznapos, ingyenes programok keretében ismerhetik meg az érdeklődők a színház tereit, művészeit. A korábbi évekhez hűen a Színházak Éjszakájának programsorozatában is részt vesz a József Attila Színház szeptember 22-én, amelynek keretében megrendezi a II. Diák Slam Poetry versenyt is.

(Forrás: József Attila Színház)

Kapcsolódó cikkek

Hat bemutató a József Attila Színház következő évadában

süti beállítások módosítása