A Pécsi Balett vihette haza az Arany Bab-díjat a XIV. Magyar Táncfesztiválról

A pécsiek Hófehérke és a hét törpe című humorral átszőtt táncjátéka a legfiatalabb nézők szavazata alapján nyerte el a díjat. 

A XIV. Magyar Táncfesztivál kísérőrendezvényeként a Vaskakas Művészeti Központban négy társulat produkciója versengett egymással. A Pécsi Balett győztes darabja a legkisebbek számára is élvezetesen és közérthetően mesélte el a kortárs balett táncnyelvén keresztül a gonoszság és a tiszta lelkű szépség konfliktusának jól ismert történetét. 

pecsi_balett_hofeherke_eps_a_het_torpe_3.jpgHófehérke és a hét törpe (fotó: Szabó Béla)

Az idén a Holle anyóval lépett színpadra a tavalyi győztes PR-Evolution társulata. A határon túli Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pöttöm Palkó című táncjátéka egy népmesét állított színpadra a hagyományőrző néptánc elemeivel. A Csizmás kandúr történetét táncba öntő Bozsik Yvette Társulat fontos tanulságot és példázatot fogalmazott meg a gyerekeknek.  

Az Arany Bab-díj szavazás ötletgazdája Csepi Alexandra, a Győri Balett dramaturgja, aki a kezdeményezést azzal a céllal hozta létre, hogy a gyerekek ne csak nézői, hanem véleményalkotói is legyenek az előadásoknak. Az elmúlt négy év alatt folyamatosan nőtt a Gyermek Táncfesztivál látogatottsága, az idén csúcsot döntött, és szinte valamennyi előadás telt házas volt. 

Az eddigi díjazottak között szerepelt a Sopron Balett, amely a Szép Cerceruska című darabjával 2015-ben kapta meg az Arany Babot, egy évvel később a Pécsi Balett A kis herceggel győzött, tavaly pedig a PR-Evolution társulat Lúdanyó meséi című darabja vitte el a díjat.   

(Forrás: Győri Balett)    

Kapcsolódó cikkek

Áramlás – európai gálaest neves külföldi fellépőkkel Győrben
Hamarosan kezdődik a táncáramlás Győrben           

süti beállítások módosítása