Bábopera készül Déry Tibor Az óriáscsecsemő című színművéből

Vajda Gergely zeneszerző-karmester írt báboperát Déry Tibor avantgarde színművéből, amelyet Novák János állít színpadra.

Az ősbemutató a Kolibri Színház és az Armel Opera Festival együttműködésében valósul meg. A versenyszereplő Agathe de Courcy francia mezzoszoprán lesz, aki az Anya, a Szűz és Stefánia szerepében látható, a címszerepet Philipp György játssza. Az énekes-bábos szerepeket a Kolibri Színház bábművészei alakítják. Az előadás látványvilágát és a bábokat Orosz Klaudia tervezte. 

orias.jpgPhilipp György az előadás próbáján (forrás: Kolibri Színház)

Az opera kezdetén egy szülőszobában vagyunk. Egy asszony vajúdik. Megszületik az Óriáscsecsemő. Az anya belehal a szülésbe. A gyermek átlagon felül erős, okos és hatalmas. Vajda Gergely operájában egy férfi élet állomásait kísérjük végig a csecsemőkortól a felnőtté érésig. A történetben kitüntetett szerepet játszanak az elvek, az érzelmek és a nők. Mi az élet értelme? Kire bízzuk a sorsunkat, kinek a tanácsait kövessük? A NŐ megfejthetetlen rejtelem? Mi a szeretet, a szerelem, a pénz, a társadalom és a kötelesség?” – olvasható az előadás ajánlójában.

Az óriáscsecsemő bemutatóját az Armel Opera Festival keretében a bécsi MuTh Színházban tartják július 3-án. A magyarországi előadásokra július 6-án és 7-én kerül sor a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában. Az énekesekre és bábokra írt művet 14 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek ajánlják.

(Forrás: Kolibri Színház)

 

süti beállítások módosítása