Táncbazár – Magyar és spanyol ritmusok a Várkert Bazárban

A Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein idén a hagyományőrző magyar táncok mellett flamencóval várják a tánckedvelő közönséget.

A július 13 és 20. között negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Táncbazár a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja a látogatókat.

Ebben az évben a Táncbazár kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot a Magyar Állami Népi Együttes nyitja meg július 13-án, pénteken. A Magyar rapszódia című előadásuk a műfaj legfontosabb jegyeit magába építve, a tradícióra támaszkodva, abból inspirálódva hoz létre egy sajátos és egyedi táncrapszódiát.

rapsz.jpgMagyar rapszódia (fotó: Puskel Zsolt / PORT.hu)

Pirók Zsófia és a FlamenCorazonArte Táncszínház Flamenco Soul című előadásában Sevilla hangja szólal meg, Andalúzia napsugaras életérzését idézik meg a színpadon.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Táncrapszódia és a Spirit of Hungary című előadásait mutatja be. A Duna Művészegyüttes a legsikeresebb koreográfiákból összeállított Szerelemkerttel érkezik a Várkert Bazárba, a Fitos Dezső Társulat Falusi színek produkciójában pedig a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét és kimeríthetetlen folklórkincsét hozza el közönségének.

A Táncbazár zárásaként egy budapesti premierrel készülnek a szervezők, Pirók Zsófia egy olyan, kották nélkül létrejövő autentikus flamenco előadással készül, amelyben nemcsak a zenészek, hanem a nézők is egyszerre lüktetnek, lélegeznek a táncos-karmesterrel. 

puskelzsolt_tapasdeflamenco.JPGPirók Zsófia (fotó: Puskel Zsolt)

A tánctanítás már szinte elmaradhatatlan része a Táncbazárnak, így az előadásokat követően a táncolni vágyók idén is belekóstolhatnak a színpadon látottakba. A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Multifunkcionális terembe költöznek.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

süti beállítások módosítása