Mesés jubileum a Zenthe Ferenc Színházban

A brémai muzsikusok századik előadását ünnepelte a salgótarjáni teátrum 

Mérföldkőhöz érkezett a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: július első hétvégéjén ünnepelték az első olyan darabjukat, amelyből legalább száz előadást játszottak már. Peter Ensikat  A brémai muzsikusok című mesejátékával Budapesten, a Városmajorban jubiláltak vasárnap délelőtt, de ünnepelni ugyanaznap délután, Pásztón, a 101. előadáson volt csak idő.

a_bremai_muzsikusok_szineszek_erdelyi_gabor_albert_peter_mate_krisztian_falati_hedvig_farkas_zoltan_hazi_anita_demus_peter.jpgErdélyi Gábor, Albert Péter, Máté Krisztián, Falati Hedvig, Farkas Zoltán, Házi Anita és Demus Péter

A Molnár Ernő rendezte mesejátéknak van egy szereplője, aki a kezdetektől, azaz mind a százegy alkalommal játszott a darabban: Falati Hedvig, aki a kakast alakítja. Őt külön köszöntötte a vasárnap délutáni, pásztói előadást követően Simon Lajos színházigazgató.

A gyermekeknek szóló előadást a nógrádi színtársulat még a Vertich Színpadstúdió korában vittek színpadra, és azóta értelemszerűen több színész is megfordult a szamár, a kutya, a macska, a gazda, illetve a haramiák szerepében. A színház vezetése köszönetet mond valamennyi nézőnek, meghívó intézménynek és persze minden színésznek, akik az elmúlt években életre keltették a brémai muzsikuscsapatot!

(Forrás: Zenthe Ferenc Színház)

Kapcsolódó cikkek

A szerelem évadát hirdették meg a Zenthe Ferenc Színházban
Bizonyítványosztás a Zenthe Ferenc Színházban
Tizedszer adták át a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait

süti beállítások módosítása