Diszkózene és soul a zárdában

Elkezdődtek az Apáca Show próbái. Az előadást a Szegedi Szabadtéri után vidéki nagyvárosokban láthatjuk.

Hamarosan a vidéki nagyvárosok színpadán lesz látható a 90-es évek filmvígjátékából készült, a Westenden és a Broadway-n több mint tíz éve sikerrel futó musical, amelyet először mutatnak be Magyarországon.

ap.jpgSári Éva, Peller Anna és Csonka András az olvasópróbán

A zenés darabot a film főszereplője Whoopi Goldberg mutatta be először a Broadway-n. A darabot eddig tizennyolc országban állították színpadra, és több mint hatmillió néző látta.

A musical zenéjét a nyolc Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken jegyzi, aki többek között a Szépség és a szörnyeteg, az Aladdin, a Kis hableány és a Notre Dame-i toronyőr alkotója.

A diszkó és soul dallamokkal fűszerezett musical főbb szerepeit itthon Peller Anna, Sári Évi, Molnár Piroska, Feke Pál, Alföldi Róbert és Csonka András játssza, a rendező Szente Vajk. Az alkotógárda július 2-án tartotta a produkció olvasópróbáját. 

ap_2.jpgSzente Vajk rendező (fotók: Szörényi Réka / Zikkurat Színpadi Ügynökség)

Az Apáca show először a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében kerül színpadra augusztusban, majd októbertől országos turnéra indul, érintve Pécset, Miskolcot, Zalaegerszeget, Nyíregyházát, Szombathelyet, Veszprémet, Debrecent, Győrt.

(Forrás: Ken Media)

Kapcsolódó cikkek

Ezt láthatjuk jövő nyáron a Szegedi Szabadtérin
Plusz Apáca Show és Úrhatnám polgár a Szegedi Szabadtérin

süti beállítások módosítása