Tóth Gabi: „Nagyon szeretem azt a vasszigort, amit Alföldi megkövetel”

Az énekesnő nem először szerepel Alföldi Róbert színházi rendezésében. A Deszkavízió kérdezte.

A Megasztár második szériájában robbant be vagány viselkedésével, karcos hangjával, ahol még csak 16 évesen azonnal a legjobb női helyezést érte el. Sorra adta ki a nagylemezeket, majd 2013-ban az X-faktor mentora lett, ahol megismerkedett Alföldi Róberttel

toth_gabi_interju_foto_varady_nikolett_3.jpgTóth Gabi (fotók: Várady Nikolett)

Azonnal megtalálták a közös hangot, sőt, a rendező azóta kisebb-nagyobb szerepekre folyamatosan hívja a produkcióiba, most például a Szegedi Szabadtérin vendégeskedő Hegedűs a háztetőn előadásában játssza Fruma Sárát.

Mint mondja az énekesnő az interjúban, ez egy egészen más viszony. „Nagyon furcsa volt, mert az X-faktorban is nagy a fegyelem, de ott társak voltunk, nagyon szoros lelki kapcsolatba kerültünk. Az első perctől kezdve egymásra hangolódtunk, gyakorlatilag össze voltunk végig nőve, egymás cinkostársai voltunk. Én ugyanebben a hangulatban jöttem az első próbákra is, de rájöttem, hogy ez egy másik történet… nehéz volt átállítani az agyamat, hogy akivel két évig együtt ültem a mentorszékben, ő most rendezőként van itt, de én nagyon szeretem azt a vasszigort, amit ő megkövetel. Közben meg amilyen szigorú, olyan megértő, empatikus és emocionális is, akire bármikor lehet számítani” – meséli.

Nagyon nagy élmény a rendezéseiben szerepelni, ugye mi már a Passióban is dolgoztunk együtt, nagyon szeretem azt, hogy bátor! Engem is beletenni a prózai jelenetekbe úgy, hogy én nem vagyok színész… ezeket a nagy antrékat szeretem, berobban a karakter, énekel… itt is Fruma Sára, vagy a Shrekben a Sárkány… a Passióban meg nagyon komoly prózai szerepem volt, Robi pedig vállalta ezt a kihívást, hogy kihozza belőlem. Nekem az egy nagy lelki, tanulási folyamat volt, látni, hogy mire vagyok képes… és ezt neki köszönhetem” – fűzi hozzá. 

toth_gabi_interju_foto_varady_nikolett_6.jpgTóth Gabi

A fegyelem egy színházi próbafolyamatban sokkal nagyobb, mint amit eddig megszokott. „Nagyon furcsán érzem magam, meg kell mondjam, sokszor vagyok feszült, mert azért a színészvilágban nagyon nagy a fegyelem. Az én szakmám sokkal lazább, itt rock & roll van (nevet). Például, ha csak a finálé dalban vagyok egy sorra, akkor a legtöbbször azt mondják a kollégák, hogy menjél nyugodtan, majd beénekli valaki… itt viszont végig kell ülni” – fogalmaz ezzel kapcsolatban Tóth Gabi.

Az is nagy élmény számára, hogy Alföldi Róbert a Tóth Gabi számára felkínált szerepekben nem akarja elnyomni a valódi személyiségét. „Nagyon jól ismer, és tudja, hogy nem csak egy vadóc csaj vagyok, amit rám húztak az évek során sztereotípiaként… az, hogy temperamentumos vagyok, az egy dolog, de én egy nagyon érzékeny, nagyon visszafogott lány vagyok a hétköznapi életemben. Ezért merte rám osztani Mária Magdalénát. Sokan nem értették, hogy ezt hogy. Pont ilyen Réka szerepe is az „István, a király”-ban. Tóth Gabit Rékának? Karcos hang, sokkal inkább Táltosasszony, nem Réka. Robi és Rosta Mari is ismernek, és tudják, hogy én ez is vagyok” – mondja.

Komoly fejlődési folyamat lelkileg és emberileg is, amin átmegyünk egy-egy próba alatt. Kemény is persze, vannak húzós időszakai is, sőt olyan is, amikor megfagy a levegő, de nagyon sok a mosoly, elképesztő élmény. Éjjel-nappal együtt vagyunk, családdá válik az egész stáb. Mindenki nagyon jelen van, úgy is, hogy közben mindenki csinál egy csomó mindent párhuzamosan, és még sincs egy másodperc kihagyás se, mindenki folyamatosan a toppon van” – fűzi hozzá még a próbákkal kapcsolatban. 

toth_gabi_interju_foto_varady_nikolett_5.jpgTóth Gabi Fruma Sáraként a Hegedűs a háztetőn előadásában

Hogy vannak-e még színházi szerepálmai? „Nagy főszerepeket nem vállalnék be, tudom a kvalitásaimat, nem vagyok színésznő, nem tudnék ilyen tempóban melózni, mint ahogy a képzett színészek csinálják. Ebbe bele kell születni, 30 éves fejjel már nem tudnám átállítani magam erre az életmódra, de ez, amikor be kell robbanni egy-egy mellék-főszerepre, ezt nagyon élvezem, ezekben bármi jöhet” – mondja az énekesnő.

Az eredeti interjúból, amit Malik Andrea készített, az is kiderül, mennyire tudja énekesnőként használni azokat az ismereteket, amelyekre a különféle műfajokba tett kirándulásai közben tesz szert, mennyivel más, amikor énekesnőként járja az országot, mint amikor Alföldivel próbál, és mik a tervei a nyár hátralévő idejére.

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása