Egy virágkocsin a debreceni és a nagyváradi színház az idei virágkarneválon

Az augusztus 20-i debreceni virágkarneváli kocsikból öt augusztus 21-én Nagyváradon, egy nappal később pedig Érmellék központjában, Bihardiószegen gurul végig a helyi karneválokon.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere a kedden tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a virágkarnevál közösséget teremt, a szeretet, az összetartozás élményét nyújtja, amihez hozzájárul az is, hogy évről évre több helyszínre utaznak a virágkocsik, hogy az ott élők is átérezzék a debreceni karneválok élményét.

debrecen.jpg                                A debreceni Csokonai Színház

Nagyváradra már 13. alkalommal mennek át a kocsik, a helybeliek pedig egyszerűen „váradi virágkarneválként” emlegetik az eseményt – tette hozzá, megjegyezve: most első alkalommal Nagyváradról nem térnek vissza a kompozíciók Debrecenbe, hanem az egykori érmelléki történelmi borvidék központjába, Bihardiószegre indulnak.

Birta Florin, Nagyvárad alpolgármestere elmondta: az idén a két város egy virágkocsin jeleníti meg a kulturális kapcsolatokat is szimbolizáló Nagyváradi Állami Színház, illetve a debreceni Csokonai Színház épületét. A testvérvárosi kapcsolatokat ápoló Nagyváradot és Debrecent a kultúra egyesíti – fogalmazott a román vezető.

Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere nagy örömnek nevezte, hogy Nagyvárad és Bihar Debrecennel és Hajdú-Biharral együtt ünnepli a magyar állami ünnepet. „Fontos üzenet, hogy együtt tudunk ünnepelni magyarok és románok” – tette hozzá, megjegyezve, hogy Bihardiószegen is számos kulturális programmal, énekesek és rockzenekarok fellépésével, illetve a környékbeli települések néptáncegyütteseinek bemutatóival készülnek a karneválra.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása