Szabó István és Gothár Péter is újra filmet rendez

Szabó hat, Gothár tizenöt évvel legutóbbi filmje után áll a kamerák mögé.

Szeptember elején kezdődik Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, a nemzet művésze új filmjének forgatása. A Zárójelentés című alkotást 561,8 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

szabo_istvan.jpeg                 Szabó István

A film története szerint a főhős orvosprofesszor, akit váratlanul nyugdíjaznak, lemegy körorvosnak a szülőfalujába, ahol megtalálja fiatalkori önmagát. Mindebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa – olvasható a Filmalap közleményében. Hogy ki játssza majd a film főszerepét, azt egyelőre titok övezi, de könnyen lehet, hogy Szabó István Helen Mirren – legutóbbi filmje, Az ajtó főszereplője – után újra hollywoodi sztárral forgat.

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila. Szabó István és Sándor Pál is több mint hat évtizede alkot filmeket, azonban pályafutásuk most először fut össze. A film operatőre Szabó István állandó alkotótársa, Koltai Lajos lesz.

A Zárójelentés bemutatója 2019 második felében várható.

gothar_1.jpg                               Gothár Péter a rendezői székben (fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Hét kis véletlen – ez lesz Gothár Péter új filmjének címe, amit július végén kezdtek el forgatni. A Megáll az idő rendezője az alkotással rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére, különleges filmnyelv létrehozására vállalkozik, amiben a Magyar Nemzeti Filmalap a 375 millió forinttal támogatja.

Az új Gothár-film családi véletlenek hét epizódja; történetmesélése a kortárs szórakoztató film sablonjaitól eltérő új filmes közlési forma lesz. A Hét kis véletlen forgatókönyve Gothár Péter, Németh Gábor és Bognár Péter közös munkája, a film operatőre Táborosi András, producere Kovács Gábor és Pataki Ágnes, koproducere Kenesei Edina. A főszerepekben Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér lesz látható.

meszaros_1.jpg                               Mészáros Blanka a készülő filmben (fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Gothár Péter filmje várhatóan 2019 végén kerül a mozikba.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása