Bodó Viktor újra filmes szerepben

Horváth Lili új filmjét és az Éjjeli őrjárat címmel készülő román-magyar koprodukció gyártását támogatja a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

Horváth Lili, a Karlovy Vary filmfesztivál East of the West fődíjával és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazott Szerdai gyerek rendezője Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre címmel készíti második mozifilmjét.  A film a romantikus dráma és a pszichothriller műfaji elemeinek ötvözésével meséli el egy nagy szerelem történetét. Főhősét, az Amerikából hazatérő idegsebészt Stork Natasa alakítja, további fontos szerepekben Bodó Viktor és Vilmányi Benett lesz látható. Bodó Török Ferenc Overnight című 2007-es mozija után először lesz látható a filmvásznon.

bodo-viktor-horvath-peter-gyula_ok.jpg           Bodó Viktor (fotó: Horváth Gyula Péter)

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a Filmalap 354 millió forintos gyártási támogatásával készül, producerei Csernátony Dóra, Horváth Lili és Miskolczi Péter, operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert. A forgatás októberben indul, a filmet várhatóan 2020 tavaszán mutatják be a magyar mozikban.

Felméri Cecília Spirál címmel készülő tóparti thrillerét követően újabb magyar-román koprodukció gyártását támogatja a kölcsönösség jegyében a Magyar Nemzeti Filmalap és a Román Filmközpont. A Filmalap 56 millió forintos gyártási támogatásával készül Josef Demian nagyváradi születésű, Romániában, majd Ausztráliában alkotó rendező-operatőr Éjjeli őrjárat című mozifilmje. 

Az Éjjeli őrjárat egy színházi társulat egyetlen éjszakájának története. A főpróba forgatagában a társulat tagjai teljes jelmezben, saját ruhájuk, pénz és mobiltelefon nélkül kénytelenek hazaindulni, kilépni a hétköznapi valóságba, amikor a színházi öltözőket zárva találják.

Josef Demian alkotótársa lesz Józsa Erika zeneszerző, Damokos Csaba látványtervező és Lemhényi Réka vágó. A téli forgatás után az Éjjeli őrjárat teljes utómunkája Magyarországon készül. A film producere Anca Puiu, aki többek között a román újhullám első nagy sikereként jegyzett Lazarescu úr halála és a Sieranevada című film készítésében is részt vett. Az Éjjeli őrjárat magyar koproducere Kántor László.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása