A Liza, a rókatündér rendezője színdarabot rendez a Centrál Színházban

Ujj Mészáros Károly a Büszkeség és balítéletet állítja színpadra Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével. 

Jane Austen művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, melyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban. Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen tizenegy karaktert alakít. 

buszkeseg_negyzet_k.jpgBalsai Móni és Schmied Zoltán (forrás: Centrál Színház)

Az előadás rendezője, Ujj Mészáros Károly elmondta: „Az előadás hangulata annyiban hasonlít a Liza, a rókatündér világához, hogy most is az a cél, hogy picit elvarázsoljuk a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra vigyük. Vetített hátterekkel dolgozunk, ezáltal sok helyszínt tudunk megjeleníteni, így látványos is lesz. A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított. A ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszélni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott”. 

Joannah Tincey és Jane Austen darabja Baráthy György fordításában, Ujj Mészáros Károly rendezésében szeptember 14-től látható a Centrál Színház színpadán. A díszleteket Fekete Anna, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte.

(Forrás: Centrál Színház)

Kapcsolódó cikkek

Puskás Tamásé lett a Centrál Színház

süti beállítások módosítása