Bizalom. Több, mint 10 éve – Elindult az évad Kecskeméten

Ezzel a szlogennel indították útjára a soron következő évadot a kecskeméti Katonában, ahol a régóta ott játszókat és a most érkezőket is köszöntötték.

Az esemény a hagyományoknak megfelelően Petőfi Sándor: Levél egy színész barátomhoz című versével vette kezdetét, amelyet Kiss Jenő adott elő. Cseke Péter igazgató ezt követően a kerek évfordulós társulati tagokat köszöntötte: elsőként Csapó Virágot, majd a 75. születésnapját ünneplő Jablonkay Máriát, aki bár nem lehetett jelen, jelezte kollégáinak, hogy a hosszú kórházi kezelés után első útja a színházba fog vezetni.

tarsulat.jpgA kecskeméti Katona József Színház társulata (fotók forrása: Kecskeméti Katona József Színház)

Ezt követően Bognár Gyöngyvérnek és Kőszegi Ákosnak szólt a taps, akik mindketten 15 esztendeje tagjai a kecskeméti teátrum társulatának. 20 éve társulati tag a hírös városban Danyi Judit és Magyar Éva, Kiss Jenő 55 éve, Hegedűs Zoltán pedig 30 esztendeje van a pályán - ebből 20 esztendeje Kecskeméten. Szintén kerek évfordulót ünnepel Talabér Attila, aki 30 éve társulati tag, valamint Frigyesi Tünde, aki 40. évadát kezdte meg.

A kecskeméti előadások harmadik éve állandó meghívottak a POSZT-on, ahonnan minden alkalommal díjakkal térhettek haza. Idén Szemenyei János vehette át a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést a Csárdáskirálynőben nyújtott alakításáért.

A társulati ülésen bemutatkoztak az évad „új arcai”: Szabó Emília, Lakatos Máté, Koltai-Nagy Balázs, Kovács Lotti, Kovács Gyopár, Bánovits Vivianne színművészek, Drucker Péter karnagy, Török Kata marketing tanácsadó, Matók Szilvia művészeti titkár, valamint Nagy Katica és Konfár Erik, a Budapesti Színművészeti Egyetem végzősei Zsótér Sándor osztályából.  

A tavalyi, rendkívül feszített évad után megújult erővel készülnek a bemutatókra a Kecskemét City Balett tagjai. A társulat elismertségét jól jelzi, hogy két tag, Nagy Nikolett és Földesi Milán is elnyerte a Fülöp Viktor ösztöndíjat, amelyet minden esztendőben a 10 legígéretesebb fiatal táncművésznek ítélnek oda. A KCB életében mérföldkövet jelent az új évad, hiszen nagyszínházi bemutatóra készül a társulat: a Traviatát december 7-étől láthatja a közönség.

Az évadnyitó után A beszélő köntös olvasópróbájával kezdődött meg a munka. A produkciót október 5-től láthatják a nézők Szente Vajk rendezésében.

(Forrás: Kecskeméti Katona József Színház)

Kapcsolódó cikkek

Évadot hirdettek Kecskeméten

süti beállítások módosítása