Kolozsi Angéla és Góbi Rita is rendezni fog a zalai bábszínházban

Öt mesejátékot mutat be a zalaegerszegi Griff Bábszínház az új évadban, közötte Kolozsi Angéla rendezését Turbuly Lilla darabjának ősbemutatójaként.

Az első nagyszínpadi bemutató A varázskert című előadás lesz Boráros Milada rendezésében szeptember 22-én, melynek történetét a távol-keleti népmesék motívumait felhasználva Veres András írta.

kat1396.jpgA Griff Bábszínház társulata az évadnyitón (fotó: Katona Tibor / Zaol.hu)

Októberben a Václav Ctvrtek meséje alapján bábszínpadra írt Moha és Páfrányt tűzik műsorra Bartal Kiss Rita rendezésében. A téli ünnepkörhöz kapcsolódó történetet – A fiú, akit Karácsonynak hívnak címmel – a megye több településén is bemutatják, a zalai megyeszékhelyen pedig az Art Moziban játsszák. A Matt Haig regénye alapján írt karácsonyi mesét a rendező, Lendvai Zoltán alkalmazta színpadra.  

A 2019-es esztendőben a Léghajó a Bodza utcában című produkcióval folytatódnak a bábszínházi bemutatók: Kiss Ottó műveiből Nagy Viktória Éva írt bábszínházi adaptációt, a darabot Schneider Jankó állítja színpadra.

Az évad utolsó bemutatója zalaegerszegi helyszínhez kapcsolódik: a Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című mese rendezője Kolozsi Angéla, aki Zalaegerszegen kezdte pályafutását. A társulat a mese és a szövegkönyv megírására a zalai kötődésű költőt, írót, Turbuly Lillát kérte fel.

Az aprók színháza programsorozat a Kézzel lábbal című előadás bemutatójával kezdődik szeptember 22-én. A Markó-Valentyik Anna rendezésében színre vitt produkcióban Duna Orsolya és Tóth Mátyás játszik. Ugyancsak a négy év alattiaknak szól Góbi Rita rendezésében az Ül, áll, fekszik című előadás, amelyet Fekete Ágnes decemberben mutat majd be Zalaegerszegen. A babaszínházi programban a Pepita című előadás és korábban játszott Pötty is műsoron marad.  

A Griff Bábszínház az elmúlt évadban a 323 előadást játszott, a nézőszám pedig meghaladta a 38 ezret.

(Forrás: MTI

süti beállítások módosítása