Ami még sosem volt: Agatha Christie Fesztivál

A krimi irodalom koronázatlan királynőjéhez kapcsolódóan kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a látogatók. 

Az első alkalommal jelentkező, kétnapos fesztivál szeptember 15-én és 16-án kerül megrendezésre a MOM Kulturális Központban. 

A fesztivált Agatha Christie magyar hangjai című kerekasztal-beszélgetéssel nyílik a MOM Kulturális Központ kupolatermében. A megnyitó keretében Iain Lindsay brit nagykövet, a fesztivál fővédnöke köszönti az egybegyűlteket és a fesztivál védnökeként vendégünk lesz Sztanyó István rendőralezredes, a Budapest XII. Kerületi rendőrkapitányság vezetője.

tiz_kicsi.jpgÉs már senki sem (fotó: K2 Press Fotó)

A kerekasztal-beszélgetés ideje alatt Agatha Christie-filmek magyar szinkronhangjaival beszélget Szabó Gabi. Találkozhatunk mások mellett Bodrogi Gyulával, aki A kristálytükör meghasadt című film 1980-as adaptációjában Tony Curtisnek kölcsönözte hangját. A kerekasztal beszélgetésre meghívást kaptak, többek között Balázs Péter, Kassai Ilona, Kiss Virág, Szacsvay László, Szersén Gyula, Ujlaki Dénes, Szabó Sipos Barnabás és Kútvölgyi Erzsébet

Filmklub várja az érdeklődőket a Barabás teremben szeptember 15-én délután 1 órától és szeptember 16-án 11 órától. A Filmklub műsorán olyan klasszikusnak számító művekkel is találkozhatunk, mint a Nemezis, A kristálytükör meghasadt, a Gyilkosság az Orient expresszen.

Az írónő nagy ismerője volt a mérgeknek. A második világháború alatt a londoni University College Hospital gyógyszertárában szerzett ismereteit hasznosította is későbbi regényeiben. 

Takács Ferenc gyógynövényszakértő, mérnöktanár előadásain Agatha Christie kedvenc növényi mérgeinek, mérgező növényeinek titkaiba avatja be az érdeklődőket szeptember 15-én és 16-án délután 3 órától a Jókai teremben tartott előadásain. 

Mindkét nap délután öt órakor tradicionális „full tea” szerviz várja az érdeklődőket, ahol porcelán teáscsészében felszolgált tea mellé szendvicset és süteményt kínálnak a szervezők. 

Az És már senki sem (Tíz kicsi néger) színpadi adaptációját láthatják a nézők a Játékszín produkciójában szeptember 15-én este 7 órakor a színházteremben. 

A fesztivált vasárnap este Kriminális – KertiParty zárja.

(Forrás: Acfestpress)

süti beállítások módosítása