Táncpark a Millenárison

Közel 50 ingyenes tánc- és mozgásművészeti előadással, gyermekprogramokkal, illetve performanszokkal és táncházzal várják az érdeklődőket.

Az esemény szeptember 30-án délután 2 órától a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap jubileumi programsorozata keretében kerül megrendezésre.

A Nemzeti Kulturális Alap 2018-ban ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját.  A szeptember 23. és október 17. között 25 év, 25 nap, 25 esemény címmel zajló ünnepi fesztiválon az NKA valamennyi kollégiuma önálló programmal ünnepel, melyek Budapest mellett az ország különböző kis- és nagyvárosaiban valósulnak meg, de több eseménynek is határon túli település ad otthont.

tancpark_nka25_vegleges_kreativ_fekvo.jpg

A jubileumi programsorozat kiemelt eseményeként az NKA Táncművészet Kollégiuma és Imre Zoltán Programja szervezésében balett, modern-, kortárs,- és néptánc előadásokat láthatnak a látogatók. A Millenáris park három helyszínén zajló rendezvényen az érdeklődők bepillanthatnak a Nemzeti Táncszínház új, épülő otthonába is. A Családok Éve jegyében családi örömzenére, örömtáncra invitálják a kicsiket és nagyokat, az est zárásaként pedig egy gálaest keretében köszöntik a negyedszázados Nemzeti Kulturális Alapot. A nap két házigazdája Stohl Luca, táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz.

A Nemzeti Kulturális Alap a rendszerváltozás utáni hazai kultúrafinanszírozás talán legmeghatározóbb intézménye lett, amely 2018-ben ünnepli negyedszázados születésnapját. Az eltelt 25 év alatt az NKA a kulturális élet valamennyi területén megkerülhetetlen szereplővé vált, legyen szó könyvkiadásról, színházról, táncról, képzőművészetről, zenéről, szépirodalomról, fotóról vagy éppen építészetről, örökségvédelemről, közművelődésről.  Az NKA bizottságában és kollégiumaiban a magyar kulturális élet meghatározó szereplői és jelentős alkotói ülnek, az ő javaslataik alapján hozza meg az Alap forráselosztásra vonatkozó döntéseit. Az NKA az elmúlt 25 évben számos ismert és kevésbé ismert előadót, művészt, alkotót támogatott, akik épp e támogatásoknak köszönhetően váltak országszerte ismertté.

Az NKA25 Fesztiválprogram további eseményeiről az nka.hu/nka_25 vagy a facebook.com/nemzetikulturalisalap - oldalain tájékozódhat.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

süti beállítások módosítása