Családi nyílt nap a kecskeméti színházban

A beszélő köntös musical próbájával, kulisszajárással és sok játékkal várják a közönséget a kecskeméti Katona József Színház nyílt napján, szeptember 15-én.

A családi délutánon a vendégek elsőként láthatnak részletet Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című művének musical változatából, amelynek október 2-án, Kecskemét születésnapján lesz a díszbemutatója Szente Vajk rendezésében. A délután 1 órakor kezdődő programon a részvétel ingyenes, azonban előzetesen regisztrálni kell rá a 76/501-170-es telefonon vagy személyesen a színház portáján.

kecskemet.jpg       Kecskeméti Katona József Színház

A gyerekeket egész délután az új évad bemutatóihoz kötődő játékok várják: a színház előtti téren délután 2 és 6 óra között ki lehet színezni Jancsi és Julis mézeskalácsházát, hajtogathatnak kecskét vagy pillangót A beszélő köntös és A pillangók szabadok című produkciókhoz. Ugyanitt tartanak bemutatót a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány négylábú segítőtársai, és idén sem marad el a jelmezes fotózás.

A színház előtti téren lévő színpadon délután fél 3-tól nyílt tréninget és mozgáspróbát tart a Kecskemét City Balett, Barta Dóra koreográfus vezetésével, majd fél 4-től megzenésített verseket adnak elő a Cseke-osztály tagjai. Műsorvezető-házigazda: Pál Attila színművész.

A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó kulisszajárás délután 3 és fél 5 között zajlik. A Hegedűs Zoltán és Aradi Imre színművészek vezetésével induló csoportok – többek között – részleteket láthatnak a Rómeó és Júlia táncszínházi előadásából a KCB művészeinek közreműködésével, azok pedig, akik délután 6 órakor kelnek útra a 122 esztendős épületben, bűnügyi társasjáték szálait bogozhatják ki Agatha Christie nyomán. Emellett lehet jelmezeket és parókákat próbálni, szakállat ragasztani, kiderül, hol és mit csinál az ügyelő, mit díszít a díszítő és hogyan lehet fényekkel varázsolni a színpadon. A programra szintén a 76/501-170-es telefonon vagy személyesen a színház portáján lehet regisztrálni.

Mindeközben folyamatosan lesz lehetőség kedvezményes jegyek és bérletek vásárlására.

(Forrás: Katona József Színház)

süti beállítások módosítása