Börcsök Enikő első rendezésére készül a Pinceszínházban

Háy János A Herner Ferike faterja című darabját állítja színpadra a ferencvárosi színházban.

Börcsök Enikő rendezőként először próbálja ki magát. Színészként már megfordult a Pinceszínházban, A Gézagyerek előadásában – amely szintén Háy János-darab – az autista főszereplő, Géza édesanyját alakítja.  

a_herner_ferike_faterja_1.jpgAz előadás próbafotója (fotók forrása: Pinceszínház)

Mi lesz egy év múlva? Mi az élet értelme? Előre meg van írva a létezésünk, vagy van lehetőségünk beleszólni? Ezekről a kérdésekről moralizál nap, mint nap lapátjaikra támaszkodva – szikrázó éles látással és humorral – három közmunkás az árok partján. Azért dolgoznak, hogy megkapják az állami segélyt. Tulajdonképpen bármelyik vidéki településen járhatnánk ma Magyarországon” – olvasható a színlapon.

A főszereplők A Gézagyerekben megismert Krekács Béla, Herda Pityu és Banda Lajos lesz, a többgenerációs történetben az apákat és a fiúkat egyaránt Kaszás Gergő, Borbiczki Ferenc és Lázár Balázs alakításában ismerhetjük meg.

Börcsök Enikő első rendezésében Jánosi Ferenc, Molnár Csaba, Búza Tímea, Gerő Soma / Tóth Viktor, Juhász Réka és Tallián Mariann szintén színpadra lép.

borcsok_eniko.jpgBörcsök Enikő a próbán

A produkció a szeptember 21-ei bemutató után folyamatosan a Pinceszínház műsorán szerepel majd, ahogy Háy János előző darabja, A Gézagyerek is.

(Forrás: Pinceszínház)

süti beállítások módosítása