Országos táncfesztivállal és a Rokonokkal indul az évad Egerben

Móricz Zsigmond regényét Blaskó Balázs állítja színpadra.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, az egri Gárdonyi Géza Színház a nosztalgia jegyében hirdette meg idei évadát, amelyben kizárólag magyar szerzők műveit mutatják be.

818_1319.jpgTopolánszky Tamás, a GGTánc Eger vezetője és Blaskó Balázs igazgató (fotó: Gál Gábor)

A színház társulata már javában próbál: az első nagyszínpadi bemutató Móricz Zsigmond: Rokonok című regénye alapján készült társadalmi dráma szeptember 28-án, rendezője Blaskó Balázs.

A tánctagozat szeptember 26-án a Stúdióban mutatja be, elsősorban a gyerekeknek szóló, Játszótér című koreográfiáját, ami egyben a VII. Országos Stúdiószínházi Táncfesztivál nyitóelőadása. „Akinek a fantáziája SZÍNes képekkel teli, az képes, aki nem, az kép-telen” – utalt a produkció mondanivalójára Topolánszky Tamás koreográfus, a GGTánc Eger vezetője. 

Ígérete szerint ez a színesség jellemzi a fesztivált is: szeptember 26-30 között tizenegy produkciót láthatunk majd, többek között a Frenák Pál Társulat, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, a Közép-Európa Táncszínház, Grecsó Zoltán, a Sopron Balett, a Tellabor, az Inversedance, a Fodor Zoltán társulat, a Bozsik Yvette társulat és a Magyar Táncművészeti Egyetem előadását.

(Forrás: Gárdonyi Géza Színház)

Kapcsolódó cikkek

A nosztalgia jegyében hirdettek évadot Egerben

süti beállítások módosítása