A szakmai bizottság Kiss B. Atilla pályázatát támogatta az Operettszínház élére

A jelenlegi főigazgató, Lőrinczy György két szavazatot kapott, Kiss B. Atilla mellett öten voksoltak a Népszava információi szerint.

Négyen adtak be pályázatot a Budapesti Operettszínház vezetésére: Kerényi Miklós Gábor rendező, korábbi főigazgató, majd művészeti vezető, Lőrinczy György, az intézmény jelenlegi vezetője, Szente Vajk színész, rendező és Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja.

kisbatilla.jpg                         Kiss B. Atilla (fotó: Rosta Tibor)

Korábban, miután a társulati meghallgatáson Kerényi Miklós Gábor bejelentette, hogy visszalép, az Operettszínház társulatának többsége Lőrinczy Györgyöt támogatta: a jelenlegi vezető 53,4 százalékkal nyerte a szavazást, Szente Vajk 34,9 százalékot, Kiss B. Atilla 9,2 százalékot kapott, 2,3 százalék pedig érvénytelen volt.

A hatályos jogszabályok szerint az EMMI miniszterének döntése előtt egy szakmai bizottság kell, véleményezze a pályázatokat. A szakmai bizottság tagjai: Rost Andrea operaénekes, Vincze Balázs koreográfus, Balázs Péter a szolnoki és Kirják Róbert a nyíregyházi teátrum igazgatója, Hamar Zsolt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, Dubrovay László zeneszerző, Eperjes Károly színész, rendező, Rónai Pál karmester és Peller Károly színész. Utóbbi két tag az Operettszínház képviseletében volt jelen. A Népszava értesülései szerint ők ketten Lőrinczyt támogatták, a többiek viszont Kiss B. Atillára voksoltak.

A jogszabályok értelmében ez pusztán egy javaslattétel, a végső döntést Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hozza meg harminc napon belül.

(Forrás: Népszava, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Kerényi Miklós Gábor: „Tudom, hogy nem leszek igazgató, nem is akarok az lenni”

 

süti beállítások módosítása