Jól ismerjük a szüleinket? – Három esős nap a Belvárosi Színházban

Richard Greenberg Három esős nap című darabját Novák Eszter rendezésében, Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán főszerepelésével mutatják be.

Egy olyan előadással nyitja az októbert az Orlai Produkciós Iroda, amelyben a Broadway-n és a West End-en Julia Roberts, Paul Rudd, Bradley Cooper vagy épp Colin Firth alakították azokat a szerepeket, amelyeket most Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán játszik. 

6m6c5804.jpgSchruff Milán, Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás a próbán (fotók: Pénzes Kristóf)

Egy műteremlakás New Yorkban a 60-as években, két ifjú építész és egy fiatal nő: épp csak belefognak az életbe. Ugyanaz a lakás a 90-es években, már felnőtt gyermekeik próbálják megérteni szüleiket és ezáltal önmagukat. Egy talált napló, benne szűkszavú tőmondat: Három esős nap. Vajon mit jelenthet? Mi történt akkor? A következő generáció, évtizedekkel később, csak találgathat. Ha a kérdéseket nincs már kinek feltenni, vajon megfejthetjük-e a titkokat? „– áll a színlapon. 

Szabó Kimmel Tamás így mesélt az előadásról: „A Három esős nap családi problémákat boncolgat. Például azt, hogy mit tudunk kezdeni egy örökséggel, nem feltétlenül tárgyi örökséggel, hanem a viszonyokkal. Próbálod megérteni harminc-negyven évesen, hogy az anyád mitől őrült meg az apád mellett, vagy az apád miért volt szótlan, miért ennyire elcseszett a saját életed. Mindenkinek a családjában vannak olyan történetetek, amikről nem beszélnek, vagy későn szembesülnek velük. Egyszer csak kiderül, hogy mégsem a nagypapa volt a nagypapa, hanem valaki más, előkerül még egy tesó, vagy akit annak hittek, nem az.„ 

6m6c5864.jpgKovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás a próbán

Az Amerikai Egyesült Államokban Julia Roberts színpadi bemutatkozása volt a darab, Paul Rudd és Bradley Cooper oldalán. Nagy-Britanniában az egyik főszerepet Colin Firth alakította. Richard Greenberg darabja igazi jutalomjátékot kínál, hiszen ugyanazok a színészek játsszák a szülőket és későbbi felnőtt gyermekeiket.

A Három esős nap október 1-én mutatkozik be a Belvárosi Színházban, ezt követően pedig október 2-án, 3-án és 16-án, valamint november 11-én (aznap két alkalommal is) és 29-én látható ugyanott.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

süti beállítások módosítása