Tánckoncert a Duna Táncműhellyel és a Fugato Orchestrával

A Rezonancia 451 – Az újjászületés című darab a kulturális apokalipszis utáni világba visz minket. 

Magyarország első szimfonikus hibrid kamarazenekara, a Fugato Orchestra, valamint a koreográfiáiban a néptáncot speciális tánctechnikaként alkalmazó Duna Táncműhely közös tánckoncertje Alpár Balázs zeneszerző műveire épül. 

dmkod121.jpgRezonancia 451 – Az újjászületés

A Rezonancia 451 – Az újjászületés történetében a kulturális apokalipszis után a hamuból újjászületve találkozik egy maréknyi magányos lélek. Mindannyian más-más karakterek, különböző értékek, hagyományok, életstílusok és műfajok képviselői. A jövő telepeseinek szimbólumai, közös létezésük azonban feszültséget és konfliktust teremt. Túlélésük záloga, hogy megtalálják szerepüket, és felismerve erősségeiket közösen alakítsanak ki egy egyensúlyra épülő, új világot.

Az előadás tematikája alkotói pályafutásom ars poeticáját fogalmazza meg: az értékek átmentésének fontosságát. Ugyanakkor sosem szabad elfelejteni, hogy minden alkotó más-más értékrendszer szerint gondolkodik. A Fugato Orchestrával való közös munka is a fentieket példázza, hiszen egészen mostanáig mást gondoltam a koreográfiáim zenei világáról. Így fontos nyitást eredményez, ugyanakkor izgalmas kihívást is jelent számomra az az új és inspiratív stílus, amit Alpár Balázs zeneszerzői világa képvisel” – emelte ki Juhász Zsolt, koreográfus, rendező.

palyizsofia_140427_fugatoorchestra_02-1500x833.jpgA Fugato Orchestra (fotó: Pályi Zsófia)

Az előadás során a zenészek és a táncosok között interakció alakul ki, s maga a zenekar is a koreográfia szerves részévé válik. A zenei hangulatokból kiindulva, a színház és a tánc révén egyedi színpadi világ születik.

A Rezonancia 451 – Az újjászületés a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretén belül, október 16-án látható a Várkert Bazárban.

(Forrás: Duna Táncműhely, Fugato Orchestra)

süti beállítások módosítása