Indul a KV Társulat 11. évada

Két új bemutató, öt repertoár előadás, felolvasószínház és szakmai programok szerepelnek a társulat új évadában.

Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina 11 éve alapították meg saját, független színházukat, a KV Társulatot. Előadásaikat meghatározza a női látásmód, kortárs szövegeket, aktuális társadalmi témákat vizsgálnak és dolgoznak fel, meghívott színházi alkotókkal, rendezőkkel, színészekkel, akikkel közösen gondolkodhatnak, dolgozhatnak és alkothatnak.

h16a6338p_rakossy.JPGUrbanovits Krisztina és Száger Zsuzsanna (fotó: Rákossy Péter)

Idei színházi évadot intenzíven kezdik, október és november folyamán a teljes repertoárjuk műsorra kerül.

Ősszel jelen lesznek Budapesten, vidéki városokban és határontúli helyszíneken. Repertoáron marad a Trafóban a Földi paradicsom című előadásuk, amit Caryl Churchill írt. Az előadást Magyarországon elsőként ők mutatták be. A Földi paradicsom egy tragikomédia abszurd humorral, amely a nő és a férfi családban betöltött szerepét vizsgálja két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve. Az előadás az évadban először október 10-én kerül műsorra.

Játszani fogják a Mozsár Műhelyben a Terike & Irén budapesti road-moviet, ami megtörtént eseményen alapul, és két idősödő nő abszurd bűntettét dolgozza fel humorral és empátiával. Az előadás október 19-én lesz látható az évadban először Budapesten, majd játsszák Győrben, Budaörsön és terveik szerint Kecskeméten majd Zalaegerszegen is.

jujuphotojuc_2001.jpgTerike & Irén (fotó: Kovács Juju)

A társulat évek óta az ifjúságot érintő problémákkal is foglalkozik. Fontosnak érzik, hogy a fiatal korosztályhoz is eljussanak, az őket érintő szociális, társadalmi problémákat feldolgozó ifjúsági előadásokon keresztül.

Felnőtt előadásaik mellett prevenciós és társadalomérzékenyítő ifjúsági programjukat is folytatjuk ősszel. A Függésben című előadásukat Pomázra, Gödöllőre és a vajdasági Zentára viszik középiskolásoknak. A fiatalkori prostitúcióval foglalkozó Kiállok érted című előadásuk, amely a Láthatáron Csoporttal közös munkájuk, a Stúdió K-ban marad műsoron, emellett Nyíregyházán lesz látható az ORFK bűnmegelőzési osztályával együttműködésben, majd a szlovákiai Komárnoba illetve a szerbiai Zentára is utaznak vele.

Az évad második felében két új színházi bemutatóra készül a társulat. Az első bemutatójuk Euripidész Médeia című műve lesz, amelyet Czukor Balázs rendezésében mutatnak be 2019. február 28-án a Trafóban. A rendezővel ez már a második közös munkájuk, korábban ő rendezte a Függésben című előadásukat is.

Tavasszal egy kortárs magyar bemutatóval jelentkeznek a KuglerArt Szalonban, Szenteczki Zita rendezésében. Kunt Gergely történész könyve ihlette az előadást, témája a II. világháború kamasz szemmel, és eredeti naplókra épül.

Felolvasószínházi sorozatuk keretében az E-Mancik Színházi Manufaktúrával terveznek egy felolvasó estet. Ezenkívül körvonalazódik egy új ifjúsági előadásuk is, amit egy workshop keretein belül fognak továbbfejleszteni. Vidéki előadásaink után közönségtalálkozókat szervezünk, és tervben van egy, a Földi paradicsom előadásunk köré szerveződő tematikus beszélgetéssorozat is.

(Forrás: KV Társulat)

Kapcsolódó cikkek

Színház a női egyes öltözőből – 10 éves a KV Társulat
Akinek a független lét a komfortzónája – Interjú Urbanovits Krisztával

süti beállítások módosítása