A nap fotója – a K2 új bemutatójáról

A baranyai gyöngyösbokréta 1948. március 14-ét idézi meg, amikor a helyiek a szabadságharc százéves jubileumára készülnek Nagyharsányban.  

Az időpont a csendes-nyomorúságos ezerkilencszáznegyvennyolc márciusa, annak is a tizennegyedik napja. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?

                    Piti Emőke / Mészáros Csaba előadásfotói a Képre kattintva tekinthetőek meg!

A k2 Színház nyolcadik éve volt vendége az Ördögkatlan Fesztiválnak. Ebből négyszer a fesztiválnak otthont adó falvakat járták végig, hogy a fesztivál kezdete előtt történeteket gyűjtve a helyi lakosoktól, megidézzék a baranyai negyvenes-ötvenes éveket. A társadalmi, politikai és emberi történetek izgalmas, nem dokumentarista jellegű „népszínművekké” cseperedtek a csapat által, melyeket a fesztiválon láthatott a közönség, autentikus környezetben. Ezen színdarabok utolsó fejezete, az ötödik, A baranyai gyöngyösbokréta, mellyel a k2 visszatért Nagyharsányba, hogy elkészítse a budapesti közönség által is megtekinthető történetet.

Az Ördögkatlan Fesztivál és a MU Színház jóvoltából a fővárosban is megelevenedik a második világháború sújtotta település egy napja, melynek során kiderül, hogyan is élünk mi, magyarok – saját magunk elnyomói és elnyomottai – együtt azokkal a terhekkel, melyeket a történelem reánk rótt és amely terhekkel oly nehezen vagyunk képesek mind a mai napig együtt élni.

 

           Véner Orsolya előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Az előadást október 6-án mutatták be a MU Színházban.

süti beállítások módosítása