Színészek álltak kamera elé a Nélkülem részleteivel

Többek között Hámori Gabriella, Máté Gábor és Rudolf Péter olvas fel részleteket Légrádi Gergely Nélkülem című regényéből. 

Népszerű színművészek adnak elő részleteket a szerző legújabb regényéből a világ legnagyobb videómegosztóján. 

olvas.jpgHámori Gabriella olvas fel a regényből (forrás: YouTube)

Légrádi Gergely a Titokfa című esszéregény és a Szemben című novelláskötet után harmadik könyvével jelentkezik. A szerző ezúttal a regény műfaját választotta, méghozzá filmszerűen pergő jelenetekkel. A Nélkülem című kötet érzékeny témát feszeget: a rohanó mindennapjainkban próbál megállásra kényszeríteni mindannyiunkat. 

A könyv főszereplője, Miklós sikeres marketing szakember, feleségével és két gyermekével jómódban élnek. Életük viharos gyorsasággal megváltozik, amikor kiderül: Miklós Alzheimer-kórban szenved. Az egyre sűrűbben és hangsúlyosabban jelentkező szótévesztések és emlékezetkihagyások arra sarkallják, hogy tudatosan rögzítse fel-felbukkanó emlékeit.

A regény gondolatébresztő fejezeteiből népszerű színművészek olvastak már fel kamera előtt, így Schmied Zoltán, Rudolf Péter, mori Gabriella, Máté Gábor és Nagy Dániel Viktor tolmácsolásában is láthatunk és hallhatunk részleteket a műből. Rudolf Péter például Miklós és fia szívbemarkoló beszélgetését adja elő, Hámori Gabriella a főszereplő feleségének aggódó pillanatait sűríti érzékletesen a videóba. 

 „Néha jobban vagyok. Onnan tudom, hogy sok minden eszembe jut. Csak úgy, magától. És mindenféle erőlködés nélkül tudok beszélni róla. Ilyenkor rengeteg emlékkel találkozom újra. Jönnek, én pedig figyelek. Ismerősek a képek, a szereplők, de sok jelenetet csak most értek meg. Most veszek észre. (Most élek újra?) Jönnek, csak jönnek, és én figyelek. Mi történt velem. A többiekkel. Megélem azt, amit elmulasztottam. Kár, hogy a semmibe vezet.” (részlet a regényből)

(Forrás: kortársPRos)

süti beállítások módosítása