A nap fotója – szexuális bűnökről és bocsánatról

Barangolás a zsidó-keresztény erkölcsi hagyomány szexuáletikai szabályai, bűnei és bűnhődési formái között.

Ádám Anna koncepciója alapján és saját rendezésében láthattuk a sorry not sorry című előadást a MU Színházban, három fiatal táncművész: Kiss Rebeka Petra, Farkas Gergő és Lukács Levente előadásában.

          Kiss Rebeka Petra / Mészáros Csaba előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Előadásnak álcázott kiállítás és kiállításnak álcázott előadás, melyben toporzékoló szüzek, alvilági angyalok és veszett szirének erotikus utazásra invitálnak a zsidó-keresztény erkölcshagyomány szexuáletikai szabályai, bűnei és bűnhődési formái körül. A színpadi triptichonban három szóló sakkozik egymással előttünk, mögöttünk, de körülöttünk is. Fétisek és bálványok vörös tengerén a dübörgő orgona és a csilingelő techno párbaja táncra hívja ősi rituális ösztöneink hatalmát, legintimebb vágyaink erejét és cselekedeteink súlyát.

A sorry not sorry című előadás a Biblia szexualitással foglalkozó erkölcsi tanításainak örökségét, jelenkori társadalmi vetületét vizsgálja három színpadon és három szólón keresztül, melyekből az egyik a Szentírás szexualitással foglalkozó törvényeire, a másik a bűnbeesés pillanatára, a harmadik pedig a büntetésekre, bűnhődési formákra reflektál. A kurált koreográfiákat egy koreografált kiállítási anyag teszi teljessé.

Kapcsolódó cikkek

Ádám Anna: „Minden a feje tetejére áll, még a matematika is”

süti beállítások módosítása