Laboda Kornél és Fekete Ádám rendezése a Jurányiban

A csatorna címmel bemutatásra kerülő előadás egy állami televízió egy napját kíséri végig, amelyen az igazgatónak a teljes stábot el kell bocsájtania.

A Csatorna egy magyar állami televízió, Vaskuti Aurél pedig annak az igazga-, sőt: vezérigazgatója. Ám, hogy mi mindent kell kiállnia egy állami tévé vezetőjének egy olyan munkanapon, amelynek a reggelén el kell bocsátania a teljes stábot – erről már kevesebbet tudunk. Új csapatot verbuválni, rejtélyes cenzori üzeneteket fejtegetni, boldogságot sugározni és félelmet kelteni egyáltalán nem könnyű dolog, pláne úgy, hogy az embert folyamatosan megfigyelik, és minden apró hibáját a fejére olvassák majd a végső értékelésben. 

csatorna14-1024x592.jpgFekete Ádám, Egger Géza, Hajmási Péter és Göndör László az előadás imázsfotóján (forrás: Jurányi Ház)

Vaskuti, a valóság és a káprázat tükörlabirintusában bolyongva önmagával is több ízben meghasonlik, hogy aztán újra és újra magára találjon, a műsorgyártás helyesnek vélt útján rohanva tovább. Az úton megannyi hívatlan sztárvendég, kormánypárti politikus és haragvó-vérivó istenség kíséri, és természetesen: atyja szelleme… 

A Csatorna egy Sziszüphosz, egy Don Quijote, egy Jézus Krisztus, tehát egy tősgyökeres magyar ember története, nem hiába” – olvasható a színlapon.

A vezérigazgatót Kuna Károly alakítja, Egger Géza, Fekete Ádám, Göndör László és Hajmási Péter pedig minden más szerepet. A díszlettervek Szakács Ferenc, a jelmeztervek Márkus Sándor munkái. Szerzők: Fekete Ádám és Laboda Kornél.

A csatornát, amely a DEKK Színház és a TÁP Színház közös előadása, november 5-én, este 7 órától mutatják be a Jurányiban.

(Forrás: Jurányi Ház)

süti beállítások módosítása