Anton Lachky készíti a Közép-Európa Táncszínház új bemutatóját

A stílusteremtő táncos-koreográfus először dolgozik együtt magyar társulattal.

Anton Lachky a Közép-Európa Táncszínház meghívására készíti el a Special Society című előadást. Anton munkája a test fizikai kapacitásán alapszik, annak egyszerűségén, egyszersmind komplexitásán. Összetett hálózatot hoz létre, melyben a táncosok felfedhetik képességeik teljes tárházát. A sebesség és precizitás mindig munkásságának része, és az alkotó ígérete szerint ezt a Special Societyből sem hiányolhatjuk majd.

anton_lachy_0008_1.jpgAnton Lachky (forrás: Közép-Európa Táncszínház)
 
Anton Lachky tánctanulmányait a besztercebányai J. L. Bellu Konzervatóriumban kezdte, ahol részt vett a Moving Academy for Performing Arts képzésén is, 2001-ben nyert felvételt a Pozsonyi Egyetemre, majd Belgiumban további tanulmányokat végzett a P.A.R.T.S.-on. 2004-ben az Akram Khan Company tagja, 2007-ben társalapítója a Les SlovaKs Dance Collective-nek. Koreográfusként többek között a Helsinki City Theatre, Iceland Dance Company, a Göteborg Ballet és a Scottish Dance Theatre társulatainak alkotott.

Első saját produkciója, a Mind a Gap, 2013-ban született, és szakmai körökben is hatalmas sikert aratott. Mellékhatások című második saját koreográfiájával két éve turnézik világszerte, tavaly Magyarországon is járt, magyar társulattal viszont eddig még nem dolgozott együtt.

ins.jpgInSoundOut (fotó: Róde Péter)

A Trafóban november 15-én és 16-án látható esten két előadás szerepel. Az est első felvonásában Mészáros Máténak a 2018 évi Nemzetközi Monotánc Fesztiválon közönségdíjat nyert produkciója kerül színpadra. Kicsoda a táncos, ha éppen nem táncol? Mi határozza meg személyiségét, hogyan jeleníthető meg a színpadon a levetkőztetett emberi jellem táncosként, tánc nélkül? Ezeket a kérdéseket feszegeti Mészáros Máté InsoundOut című darabja. Az előadást Mádi László táncolja, aki a darab zeneszerzője is egyben.

(Forrás: Közép-Európa Táncszínház)

süti beállítások módosítása