Árpa Attila lesz Fidel Castro a színpadon

Fésűs Nellyvel játsszák el Gina Lollobrigida és Fidel Castro egykori találkozásának történetét.

Pozsgai Zsolt darabja egy érdekes történelmi korszaknak állít emléket. A dráma 1974-ben játszódik Kubában, amikor Gina Lollobrigida – felhagyva a színészettel – Havannába érkezik televíziós interjút készíteni Fidel Castroval. Az újságírás és tévézés az új választott hivatása. Több világhírességgel készített a Rai Uno számára anyagot. Kettejük közel tíznapos együttléte meghatározó emlék volt mindkét ember életében. Ez nem szerelmi emlék, hanem egy barátság megalapozása és annak későbbi ápolása.

dsc_0720.JPGFésűs Nelli és Árpa Attila az előadás imázsképén

A dráma története nem bulvártörténet, semmi olyan vulgáris esemény nem történt kettejük között, melyet később a médiában feltételeztek. Egy rendkívül erős barátság alakult ki akkor is, ha utána már soha többé nem találkoztak. Fidel Castro halála előtt is külön kiemelte életében a találkozását Ginával, és Lollobrigida is végig ennek az emléknek a fontosságát hangsúlyozta az életében. Tudnivaló, hogy az elkészült riportot a Rai Uno végül is nem adta le, a felvételt megsemmisítette, mert az akkori politikai propagandának kényes volt az elkészült munka, nem egyezett az akkori hivatalos Fidel Castro-képpel.

A drámából azonban nem csak Fidel Castrot ismerjük meg jobban, hanem egy kiváló olasz színésznő múltját, gondolkodását és főleg kompromisszumkereső képességét. 

Az előadást a Marczibányi Téri Művelődési Központban mutatják be október 19-én, majd október 24-én látható a Klebelsberg Kultúrkúriában, mindkét alkalommal este 7 órától.

(Forrás: Marczibányi Téri Művelődési Központ)

süti beállítások módosítása